Beyoğlu’nda Gerçekleşen Cinayet: Sevilay Nayman ve Üç Çocuğu Hayatını Kaybetti

Çocuklarını ve eşini öldürdü... Katliamı üç gün önceden planlamış

İstanbul, Beyoğlu’ndaki bir apartmanda dün gece peş peşe silah sesleri duyuldu. Apartman sakinleri durumu polise bildirdi ve polis olay yerine geldiğinde kan donduran bir manzara ile karşılaştı. Sevilay Nayman (40) ve çocukları Özgür Buğra (9), Hezdar Alaz (7) ve Çınar Ali (4) başlarından vurulmuş ve hayatını kaybetmişti. Evin babası Özgür Nayman’ın yanında bir tabanca bulundu ve o da başından yaralı olarak bulundu ancak hayattaydı. Hızla hastaneye kaldırılan Özgür Nayman’ın eşi Sevilay Nayman ve 3 çocuğunun cesetleri ise Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Bu korkunç olaydaki işin aslı cinayettir. Polis ekipleri, 9 mm’lik tabancada 3 kurşun daha bulunduğunu tespit etti. Tüm atışlar aynı silahla yapılmıştı. Özgür Nayman’ın yakınlarıyla iletişime geçen polis, katliamın sırrını sosyal medya aracılığıyla çözmüştür. Daha önce bir kahvehanede çalışan Özgür Nayman, olaydan önce intihar edeceğini ve eşi ile çocuklarını da öldüreceğini sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Özgür Nayman’ın 9 Kasım’da telefon notlarına yazdığı intihar notunu, cinayetten dakikalar önce sosyal medya hesabında da paylaştığı ortaya çıktı. Özgür Nayman, notlarında şu ifadelere yer vermişti: “Beni gerçekten sevenlerden son kez özür dilerim ve ölmeye karar verdim. Bu kararımın hiçbir şekilde maddiyatla veya dünyevi nedenlerle ilgisi yok. Her şeyden çok sıkıldım. Her şey artık anlamsız geliyor. Sonuçta, bir gün öleceğim. Ya bugün ya da yarın. Eşimi ve çocuklarımı da çok seviyorum ve onları bu yalan dünyadan kurtarmak istiyorum. Sevdiklerimi ve beni sevenleri son bir kez üzmek istiyorum.”

Özgür Nayman, intihar notunu sosyal medyada paylaştıktan sonra eşi Sevilay Nayman ve 3 çocuğunu öldürdü. Polis, evde yaptığı aramada 100 gram kokain buldu. Özgür Nayman’ın daha önce “Ateşli Silahlar Kanunu’na aykırı hareket etmek”, “uyuşturucu madde ticareti”, “uyuşturucu madde kullanmak” ve “kişiyi özgürlüğünden yoksun bırakmak” suçlarından kaydının olduğu ortaya çıktı. Polis, Özgür Nayman’ın uyuşturucu kullanması nedeniyle, hem kendi ailesiyle hem de eşinin ailesiyle sorunlar yaşadığını öğrendi.

Sevilay Nayman ve çocukları Özgür Buğra, Hezdar Alaz ve Çınar Ali’nin cenazeleri Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Yenibosna Cemevi’ne götürüldü. Orada düzenlenen cenaze töreninden sonra, anne ve çocukları Ayazağa Mezarlığı’nda yan yana defnedildi.