Beyoğlu’nda Polis Memuruna Bıçaklı Saldırı: Şüpheli Yakalandı.

İstiklal Caddesi'nde polise bıçaklı saldırı! Kaçan saldırgan yakalandı

Beyoğlu’nda Polis Memuruna Bıçaklı Saldırı: Şüpheli Yakalandı

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde polis memuruna arkadan yaklaşarak bıçaklı saldırıda bulunan şüpheli olay yerinden kaçarken, yaralanan polis memuru hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından polis ekipleri hızla harekete geçerek şüpheli O.I’yi Kasımpaşa’da gözaltına aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olayın hemen ardından polis ekiplerinin müdahale ettiği ve şüphelinin kimliğinin tespit edilerek gözaltına alındığı belirtildi.

Şüphelinin polise yönelik saldırısının ardından yakalanan O.I’nın uyuşturucu madde kullanımı, huzuru bozma suçu ve psikolojik tedavi geçmişinin olduğu belirlendi. Yaralı polis memurunun hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Bakan Tunç: Şiddet Asla Kabul Edilemez

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Beyoğlu’ndaki saldırıya ilişkin soruşturmanın başlatıldığını ve şüphelinin yakalandığını belirterek, “Boyutu ne olursa olsun şiddet asla kabul edilemez. Saldırıyı lanetliyor, polis memurumuza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Polise yapılan bıçaklı saldırının güvenlik kamerasına da yansıdığı görüntülerde, saldırganın polise saldırdığı an ve olay yerinden kaçışı yer alıyor. Ayrıca, sosyal medyada saldırganın polisle düello teklif ettiği videolar da ortaya çıktı.

Olaya tanık olan esnaf Hasan Öztürk, saldırganın önce dükkanlarının önünde yattığını, ardından polise bıçakla saldırdığını belirterek, “Allahtan polisimizin durumu ciddi değil, sorun yaşamıyor. Emniyetin hızlı müdahalesi önemliydi.” şeklinde konuştu.

Taksici Mehmet Altun ise polis memurunun aldığı dikişlerle sağlık durumunun stabil olduğunu ve taburcu olduğunu söyledi. Altun, emniyetin hızlı çalışması sayesinde şüphelinin yakalanarak adaletin tecelli ettiğini belirtti.