Bilgisayar Dolandırıcıları Çökertildi

Esnafları internet bankacılığıyla 3 milyon TL dolandıran şüpheliler tutuklandı

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Operasyonu

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, market, tuhafiye, büfe, terzi ve ticari taksi işletmecilerinin internet bankacılık bilgileriyle dolandırıldığı ihbarları üzerine harekete geçti. Şüphelilerin kimlikleri Onur E. (26), Ozan E. (19) ve Yunus Ç. (21) olarak belirlendi. Dolandırıcılık şüphelileri, Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyonda şüphelilere ait araçta yapılan aramada 26.700 TL, 12 adet banka kartı ve 4 adet cep telefonu ele geçirildi. Şüphelilerden Onur E.’nin 28, Ozan E.’nin 23 ve Yunus Ç.’nin 20 ‘bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle hırsızlık’ suçundan sabıkalarının olduğu belirlendi. Ayrıca şüphelilerin Kütahya’nın yanı sıra Rize, Bilecik, Trabzon, Eskişehir, Artvin, Antalya, Mersin, Samsun, Gaziantep, Tekirdağ, Çankırı, Hakkari, Denizli ve Bursa’da da benzer dolandırıcılık olaylarını gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

Şüpheliler, müşteri kılığında gittikleri işletmelerde IBAN üzerinden ödeme yapacaklarını belirtip mobil bankacılık uygulamalarını açtırarak telefon şifreleri ve internet bankacılığı bilgilerini ele geçirdi. Daha sonra mağdurların cep telefonlarından internet bankacılığı hesaplarına ulaşıp hesaplarındaki parayı nakit avans ve hızlı kredi işlemleriyle transfer etti. Mağdurlara ödeme yapıldığını söyleyip paranın hızla hesaba geçeceğini söyleyen şüpheliler, işlemi gerçekleştirdikten sonra kayıplara karıştılar.

Nitelikli dolandırıcılık ve açıktan hırsızlık suçlamalarıyla tutuklanan 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.