“Bir Çobanın Azim Hikayesi: Muhammet, Zorluklarla Dolu Hayatında Başarıya Ulaşıyor”

Küçük çobanın büyük başarısı

Muhammet, her yıl ailesiyle birlikte yaylada çadırda konaklayarak keçi sağımından peynir yapımına kadar her türlü işe katılıyor. Ancak elinde kitapla hayvanların peşinde koşmaktan vazgeçmeyen Muhammet, LGS’yi sadece bir soruyu yanlış yaparak geçmiş ve üniversite sınavında da aynı başarıyı göstermek istiyor. Amacı ise başarılı bir cerrah olmak.
Muhammet, zor şartlarda elde ettiği başarının sırrını ayrıntılı bir şekilde açıkladı: “Bizim Keçi ve ineklerimiz var. Bu yayla bize geçim kaynağı oluyor. Aynı zamanda kasabımız da var ve 43 adet düvemiz. Onları büyütüp, kesip kasapta satıyoruz. LGS’de 494 puan aldım, tek yanlışım fen dersinde oldu. O soru kolaydı ama dikkat etmedim. Başarımın ardında ailem var. Ailem bana destek oldu. Cep telefonum yok ve televizyonu da kaldırdım. Öğretmenlerim de benimle çok ilgilendiler. Adil hoca, istediğim kaynakları ve kitapları getirmek için Elazığ’a gidip geliyordu. Ben de bu süre zarfında çalışıyordum.”

Muhammet’in babası Yücel Yazar da gururunu dile getirerek şunları söyledi: “Çocuğun öncelikle kendi isteği olması gerekiyor. Zeka ve heves sahibi olmalı. Aile ortamı ve okulu da iyi olmalı. Şükür ki biz bu üçünü de aynı anda yakalayabildik. Gelirimiz sınırlı olduğu için Muhammet, hem iş yerimde hem de yaylada bana yardım etti. Bazen benim işlerimi yapıyordu, bazen de çobanlık yapıyordu. Bu zor şartlarda, dağda eğitimini almaya çalıştı.”