Bir Doğaüstü Mücadele: Elektrikçi Sümmani Karakuş’un Tedavi Hikayesi

Anemi nedeniyle iki yılda 120 ünite kan aldı... Kök hücre donörü Almanya’dan bulundu

Bodrum’da Çalışan Elektrikçi Sümmani Karakuş, Zorlu Tedavi Sürecinden Geçti

Bodrum’da çalışmak için gelen ve site inşaatlarında elektrikçilik yapan 4 çocuk babası Sümmani Karakuş, son iki yıldır sağlık sorunlarıyla boğuşmaktadır. Çalıştığı firma tarafından düzenli olarak sağlık kontrolünden geçirilen ve her seferinde çalışmaya uygun rapor alan Karakuş, son kontrolden kısa bir süre sonra halsizlik, yorgunluk ve nefes darlığı şikayetleri yaşamaya başladı. Bu durum üzerine izne ayrılarak Sivas’ın Suşehri ilçesindeki ailesinin yanına gitti ve burada sağlık durumu giderek kötüleştiği için ilçe devlet hastanesine başvurdu.

Yapılan tahliller sonucunda kan değerlerinde düşüklük tespit edilen Karakuş, Sivas Üniversite Hastanesine yönlendirildi. Burada ‘ilik tembelliği’ teşhisi konularak 4 ünite kan verildi. Tedavi süreci devam ederken, daha büyük bir hastaneye gitmesi önerilen Karakuş, Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Hastanesine başvurdu. Yapılan tahliller sonucunda Miyelodisplastik Sendrom (MDS) teşhisi konulan Karakuş, haftada bir iğne tedavisi görmeye başladı.

Kış aylarında Bodrum’dan Antalya’ya gidip gelmenin zor olacağı düşünülerek tedavisine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesinde devam eden Karakuş’a, ilaçların yetersiz kalması sebebiyle kemik iliği kök hücre nakli önerildi. İzmir’deki Acıbadem Kent Hastanesine başvuran Karakuş, Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Gürhan Kadıköylü’nün takibi altına girdi. Nakil sürecine başlamadan önce Muğla ve İzmir’deki iki hastane arasında kontrolleri devam eden Karakuş, sürekli kan almaya devam etti.

Prof. Dr. Kadıköylü, Karakuş’ta görülen MDS hastalığı hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Bu hastalarda kan yapımında azalmaya bağlı olarak kırmızı kan hücrelerinde azalma ve kan hücrelerinde kalite bozukluğu görülür. Hastamızın durumu lösemiye dönüşebilir. Hastamız için endikasyon dışı kök hücre nakli gerekmektedir.”

Karakuş’un umudunu hiç kaybetmediğini belirttiği haberde, “Kendimi karamsar olmaktan korudum. Sonuçta doğru tedavi yöntemi bulunacak inancıyla yola devam ettim. Doktorlarımın ve tedavi ekibimin emeklerine minnettarım” ifadelerine yer verdi.