Birleşik Krallık’ın Türkiye’deki 82. Büyükelçisi Jill Morris, Türk Halkına Selam Verdi ve Türkiye’nin En Özel Yerlerini Keşfetmek İstiyor

İngiliz elçiye tavsiye yağdı: Come to Bursa eat iskender*

Birleşik Krallık’ın Türkiye’deki 82. Büyükelçisi olan Jill Morris, Twitter hesabından paylaştığı video mesajıyla Türk halkına selam verdi. Türkiye’nin 100. yılını kutladığı özel bir yılda bu önemli görevi üstlendiği için mutlu olduğunu belirten Morris, öncelikle 6 Şubat tarihinde yaşanmış yıkıcı deprem felaketinden etkilenen herkese taziyelerini sundu. Türkiye’nin Birleşik Krallık için vazgeçilmez bir ortak olduğunu söyleyen Morris, bu ortaklığı güçlendirmek adına çalışmalara hazır olduğunu da dile getirdi. Türkiye’nin zengin tarihi, lezzetli mutfağı ve misafirperver halkı karşısında her zaman hayranlık duyduğunu da sözlerine ekledi.
Morris’in videosu altına yapılan yorumlarda ise, Türkiye’de gezebileceği yerlerden tutun, neler yiyip içmesi gerektiğine kadar birçok öneri yer aldı. Kendisine özgü bir Türkçesi olduğu yorumu da yapıldı. Jill Morris, bu görevinde başarılı olacağına ve Türkiye’yi daha iyi tanıyıp seveceğine inandığını dile getirirken, Türk halkından da görmesi gereken yerlerle ilgili öneriler aldı.