Bismil’de Arazi Anlaşmazlığından Kanlı Kavga: 10 Ölü, 2 Yaralı, ve Hukuksal Süreç Devam Ediyor

Diyarbakır Bismil’de dokuz kişinin öldüğü arazi kavgasının firari sanığı yakalandı

Olay Bismil ilçesinin kırsal Serçeler Mahallesi’nde meydana geldi

15 Haziran 2023 sabahında, Alyamaç ve Taş aileleri arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Çatışmada, Taş ailesinden Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş ve Mehmet Can Taş ile Alyamaç ailesinden Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç hayatını kaybederken, Ahmet Alyamaç ve M.A. yaralandı. Jandarma ekipleri kavgaya müdahale etmeye çalışırken saldırıya uğradı.

Olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 151 sayfalık iddianame, 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, 31 şüpheliden 11’i tutuklu, 11’i firari toplam 31 kişi hakkında ‘Tasarlayarak kasten öldürmek’ suçundan 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet talep edildi. Kavgaya müdahale eden güvenlik güçlerine yönelik atılan ateş nedeniyle ise ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 117 yıldan 180 yıla kadar ceza istendi. 5 sanık hakkında ise ‘Tasarlayarak kasten öldürmek’ suçundan 4’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 338’er yıldan 530 yıla kadar hapis cezası istendi.

Firari sanıkların yakalanması için jandarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Firari sanık Ömer Taş’ın Diyarbakır’da bir adrese gittiği ihbarı üzerine ekipler harekete geçti ve Taş saklandığı yerde yakalandı. Adliyeye sevk edilen Ömer Taş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Firari olan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar hala devam ediyor.