Boğulma Davası Sonuçlandı: Sanıklara Para Cezası

11 yıl sonra gelen tartışmalı karar... Bir canın bedeli 18 bin TL mi

Antakya’da Yüzme Havuzunda Boğulan Çocuğun Davası Sonuçlandı

Antakya’nın Turunçlu beldesinde bulunan özel bir işletmenin yüzme havuzunda boğularak hayatını kaybeden 15 yaşındaki Adnan Topaloğlu’nun davası sonuçlandı. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla açtığı davada işletme sahibi Ahmet G. ve havuzda cankurtaran olarak görev yapan Şekip Can D. kusurlu bulundu.

Alınan bilirkişi raporunda olayın meydana gelmesinde işletme sahibi Ahmet G.’nin havuzda kontrol mekanizmasını yeterince kuramaması ve cankurtaran Şekip Can D.’nin ise sorumluluk alanını yeterince takip etmemesi sonucunda kusurlu oldukları belirtildi. Mahkeme her iki sanığa önce 3’er yıl hapis cezası verdi. Ancak, iyi hal indirimi uygulanarak cezaları 2 yıl 6 aya düşürüldü. Sanıklar daha sonra günlüğü 20 TL’den adli para cezasına çevrilerek 18 bin 200’er TL adli para cezası ile cezalandırıldı.

Olayın ardından müşteki baba Metin Topaloğlu, oğlunun hastaneye götürülmesi konusunda şikayetçi oldu. Baba Topaloğlu, oğlunun ambulansla hemen en yakın hastaneye değil, uzak bir hastaneye götürüldüğünü belirtti.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi tarafından dosya incelenerek verilen karar onandı ve mahkeme tarafından verilen adli para cezası hüküm giyen sanıkların ödemesine karar verildi.