Boşanma Davası Cinayeti Bayramiç’te

Ayşe Korur'u öldürüp 'gururlu hissediyor' paylaşımı yapmıştı! Sanık indirimden yararlanmak için ifadesini değiştirmiş

Bayramiç’te Boşanma Davası Cinayeti

Bayramiç’te yaşayan Ayşe Korur, 17 yıllık eşi Gencay Korur ile uzun süredir yaşadığı geçimsizlik sonucu boşanma kararı aldı. Ezine ilçesinde ailesinin yanına yerleşen Ayşe Korur, boşanma sürecini başlattı. Düğünlerde çalgıcılık yapan Gencay Korur, 9 Ağustos 2022 tarihinde, boşanma davası devam eden eşiyle konuşmak için kayınpederin evine gitti. Burada çıkan tartışma sonucunda Gencay Korur, getirdiği av tüfeğiyle eşini öldürüp kaçtı.

Gencay Korur, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Yakalandıktan sonra verdiği ifadesinde, “Eşim ile konuşurken sinirlendim ve olay yerinde tüfeği kullanarak eşimi vurdum” dedi. Gencay Korur tutuklandı ve ‘eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.

Çanakkale 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, savcı Gencay Korur’un ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talebinde bulundu. Sanık Korur ise mütalaayı kabul etmediğini belirterek savunma yaptı. Mahkeme heyeti, sanık Korur’u ‘eşe ve kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkemenin açıkladığı 14 sayfalık gerekçeli kararda olayın nasıl gerçekleştiği detaylı bir şekilde anlatıldı. Olayın ani bir kastla gerçekleştiği ve sanığın haksız tahrik indiriminden yararlanamayacağı belirtildi. Gerekçeli kararda, ayrıca sanığın savunmalarını değiştirerek mahkemeyi yanıltmaya çalıştığı vurgulandı. Adli Tıp raporuna göre, Ayşe Korur’un silah saçma taneleriyle yaralanmasının neden olduğu beyin kanaması sonucu öldüğü belirtildi.