Boşanma Davası ve Tehdit İddiası: Ankara’da Olaylar

Bu ne cüret... Mahkemeye eski eş için ‘katli vacip’ dilekçesi

Ankara’da Boşanma Davası Doğal Şiddet Davasına Dönüştü

Ankara Keçiören’de yaşayan 2 çocuk annesi Zehra G. (57), 31 yıldır evli olduğu Bağ-Kur emeklisi Halil S.’ye (62) karşı ‘sadakat yükümlülüğünü ihlal’ ettiği iddiasıyla 2015 yılında boşanma davası açtı. Ankara 7’nci Aile Mahkemesi, Halil S.’nin Zehra G.’ye 500 TL nafaka ödemesine hükmederek çiftin 2018 yılında boşanmasına karar verdi.

Mal Paylaşımı Davası Süreci

Zehra G., 2021 yılında avukatı aracılığıyla Ankara 25’inci Aile Mahkemesi’ne ‘mal paylaşımı davası’ açtı. Mahkeme, mal paylaşımı için bilirkişi raporu hazırlanması talebinde bulundu. Geçen ay mahkemeye sunulan 10 sayfalık bilirkişi raporunda, evlilik sırasında Keçiören’de alınan ev ile Kahramankazan ilçesinde alınan taşınmazın değeri belirlenerek, ikisinin de yarısının Zehra G.’ye, yarısının da Halil S.’ye verilmesi yönünde görüş bildirildi. Duruşma kasım ayına ertelendi.

Tehdit İçerikli Dilekçe ve Uzaklaştırma Kararı

Halil S. mahkemeye tehdit içerikli dilekçe sunarak bilirkişi raporuna itiraz etti. Bu durum üzerine Zehra G., avukatı aracılığıyla Halil S. hakkında 1 ay uzaklaştırma kararı aldırdı. Zehra G. yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Dilekçesinde beni öldürmenin vacip olduğuna ve beni yaşatmayacağına dair kelimeler kullanmış. Ben bu süreçte çok tedirginim. Zaten kendisi agresif bir insan. Evliliğimizde çalışmayan bir insandı ve şiddet uyguladı bana. Şiddet eğilimi olduğu için çocuklarım ve ben dokunmuyorduk ona.”

Zorlu Süreç

Zehra G., Halil S.’nin tehdit içerikli bilirkişi raporu ve davranışları nedeniyle can güvenliğinin tehlikede olduğunu vurgulayarak, adaletin sağlanmasını talep etti. Duruşma sonucunda yaşanacak gelişmeler merakla bekleniyor.