“Boşanma Süreci Kanlı Bitti: Yaşanan Olayda İki Kişi Hayatını Kaybetti, İbrahim Çam Tutuklandı”

Eşinin 2 akrabasını ciple ezip öldürdü, ifadesinde 'önümü göremedim' dedi

23 Haziran’da yaşanan olay, İbrahim Çam’ın boşanma sürecinde olan eşi Çağlar Çam’a çocuklarını bırakmak için yanına gitmesiyle başladı. Çocuklarını eve bıraktıktan sonra aracında beklemeye başlayan İbrahim Çam, kayınpederi Yaşar Torun tarafından uyarıldı. Tartışma evin önünde devam etti ve Yaşar Torun tüfekle havaya ateş açtı. Bu sırada İbrahim Çam’ın babası Feyzi Zorun da sopayla araca saldırdı. Olayın şiddetlenmesi üzerine İbrahim Çam, aracını sürerek eşinin dedesi Feyzi Torun ile arbedeyi ayırmak isteyen eşinin kuzeni Mahi Aydos’un üzerinden geçti. Maalesef, Feyzi Torun ve Mahi Aydos hastaneye kaldırıldıklarında hayatlarını kaybettiler. İbrahim Çam ise olay sonrasında gözaltına alındı ve 28 Haziran’da tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İbrahim Çam hakkında başlatılan soruşturma sonucunda Feyzi Torun’a yönelik eylemi nedeniyle ‘nitelikli kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, Mahi Aydos’a yönelik eylemi nedeniyle ise ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası talep etti. İbrahim Çam, iddianamedeki ifadesinde, olaydan önce eşiyle anlaşmazlık yaşadığını, eşinin ailesinin onu geri göndermediğini öne sürdü. Saldırıya uğradığını savunan İbrahim Çam, “Kontrol edemeden kaçarken önümü göremedim. Kayınpederim Yaşar Torun ateş etmeye devam ettiği için geri dönüp kontrol edemedim. Olay yerinden kaçarken bir şeyin üstünden geçtiğimi hissettim. Eşimi aradığımda olayı öğrendim” dedi.

Yaşar Torun ise ifadesinde, “Kızım eşiyle anlaşmazlık yaşıyordu ve uzaklaştırma kararı aldırmıştı. İbrahim, çocukları bıraktıktan sonra kızımı arayarak ’10 tane hap içtim, oraya geliyorum’ dedi. Kızım ve İbrahim aşağıda konuşurken ben araya girdim. Kızım eve döndüğünde İbrahim hala kapının önündeydi. Babam ve yengem hayatını kaybetti, şikayetçiyim” şeklinde konuştu.