Boşanma Sürecinde Şiddet: Park Cinayeti İddianamesi

Gözde Karamus öldürülmeden önce eşinden gördüğü şiddeti mektupta anlatmış

21 Aralık 2023 tarihinde saat 18.00 sularında Yalı Mahallesi 6434 Sokak’taki Sedat Kahraman Parkı’nda gerçekleşen olayda, işsiz olduğu belirtilen Serdar Karamus, boşanma sürecindeki eşi olan Gözde Karamus’u vurdu. Karamus, eşine dört el ateş ettikten sonra intihar girişiminde bulundu. Gözde Karamus olay yerinde hayatını kaybederken, Serdar Karamus tutuklandı.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre Serdar Karamus’a ‘eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ceza ile ‘ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma’ suçundan 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası istendi. Yargılama süreci Karşıyaka 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Serdar Karamus’un duruşmasında konuşan Karamus, olayın ardından şu ifadeleri kullandı: “Gözde’yle 3 yıldır evliydik. Boşanma sürecini konuşmak için parka gittiğimde eşimin başka biriyle ilişkisi olduğunu öğrendim. Kendimi kaybettim ve silahı kullanarak onu vurdum. Silahı İstanbul’dan tanımadığım birinden almıştım. Ayrıca Madi ailesi beni ölümle tehdit ediyordu.”

Gözde Karamus’un annesi Gülhan Madi ise mahkemede, kızının şiddet gördüğü için boşanma davası açtığını belirtti. Baba Yüksel Madi ise kızının kendisine tehditler aldığını ve en ağır cezanın verilmesini talep etti. Mahkemede ayrıca Gözde Karamus’un şiddeti anlattığı bir mektubu da sunuldu.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi, sanığın akıl sağlığının değerlendirilmesi için rapor istenmesi ve tutukluluğun devamı kararı aldı. Duruşma ertelendi.