BTÖ’ye Karşı Gerçekleşen Operasyonlar Hakkında Önemli Gelişme!

Bölücü terör örgütüne 12 ilde operasyon... Bakan Yerlikaya: 33 şüpheli yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Yapılan Açıklamaya Göre 12 İlde BTÖ’ye Yönelik Operasyonlar!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda; 12 ilde BTÖ’ye yönelik “Gürz 13” operasyonları düzenlendi. Bu operasyonlar kapsamında Antalya, Batman, Gaziantep, Edirne, Elazığ, Erzincan, Hakkari, İstanbul, Mersin, Muğla, Şanlıurfa ve Van’da faaliyet gösteren TEM Şube Müdürlükleri görev aldı.

Operasyonlar neticesinde 33 şüphelinin yakalandığı belirtildi. Şüphelilerin geçmişte Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) içerisinde faaliyet gösterdikleri, terör örgütünün propagandasını yaptıkları, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya teşebbüs ettikleri, kanunsuz gösterilere katıldıkları, molotofkokteyli ile saldırı düzenledikleri ve terör örgütü adına kundaklama eylemi gerçekleştirdikleri tespit edildi. Ayrıca şüpheliler hakkında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu belirtildi.

Operasyonlar sırasında çok sayıda dijital materyalin ele geçirildiği bildirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, milletin huzurunun, birlik ve beraberliğinin korunması için teröristler etkisiz hale getirilinceye kadar mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini vurguladı.