Bucak Belediye Başkanlığı CHP’ye Geçti: Hülya Gümüş Kentin İlk Kadın ve En Genç Belediye Başkanı Oldu

4 yıl önce siyasete girdi, Bucak’ı fethetti: Çiçeği burnunda başkan

Bucak Belediye Başkanlığı CHP’ye Geçti: Hülya Gümüş Kentin İlk Kadın ve En Genç Belediye Başkanı Oldu

AK Parti’nin kalelerinden Bucak ilçesi CHP’ye geçti ve Bucak Belediye Başkanı seçilen Hülya Gümüş, kentte hem en genç hem de ilk kadın belediye başkanı unvanını kazandı.

1794 oy farkla başkan seçilen 28 yaşındaki Gümüş, Şubat 2020’de CHP Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevini üstlendi ve 28’inci dönemde CHP’den ikinci sıra Burdur milletvekili adayı oldu. Geçen yıl yapılan genel seçimlerde CHP’ye Bucak ve köylerinden yüksek miktarda oy kazandıran Gümüş, milletvekili seçilemese de yerel seçimlerde rekor oyla belediye başkanı seçildi.

Hülya Gümüş, ilçe için yapacağı hizmetleri şu şekilde açıkladı: “Belediyenin kapıları sonuna kadar açık. Kadınlarımız, kızlarımız herkes aracı olmadan direkt bana gelebilir. Seçimi rekor oyla kazanmamızı hep birlikte sağladık. Bucak’a sosyal belediyeciliği yerleştireceğiz. Kadınlar, gençler hamurumuzu yoğuracak, yufkamızı açacak, yemeğimizi yapacak, işimize bakacak. Herkese göstereceğiz. Herkese layık bir belediye başkanı olacağım. Seçilmeden önce ‘Sadece oyunuzu istemiyor, seçildikten sonra birliğimiz, beraberliğimiz devam etsin’ demiştim. Bu da sürecek.”

Hülya Gümüş, politikaya atılmadan önce ailesinin işlettiği bir dinlenme tesisinde çalışıyordu ve yemek yapmaktan büyük keyif aldığını belirterek, “Yemek yapmayı severim. En iyi yaptığım yemeklerden biri de taze fasulye” dedi.