Buğra İsimli Çocuğun Hastalık Hikayesi: Mücadele ve İyileşme

Çocuğuna yanlışlıkla kemoterapi verilmiş

Ailenin Buğra İsimli Çocuğun Hastalık Hikayesi

Çocuklarının dirençli yüksek ateş şikayetiyle kaldırıldığı hastanede yaşadıklarıyla başlayan zorlu mücadelede, ailenin yaşadığı hikaye gündeme bomba gibi düştü. Genç çocuğa yapılan tüm tetkiklere rağmen net bir teşhis konulamadığı belirtildi. Aile, Gaziantep ve Adana’daki devlet hastanelerine başvurdu ve Adana’daki hastanede Buğra’ya hemofagositik lenfohistiyositoz (HLH) teşhisi konuldu. Aileye acilen kemoterapi tedavisine başlanması gerektiği bildirildi ve tedavi süreci başladı.

Ancak, neredeyse 2.5 yıl süren tedavi sürecinde belirgin bir iyileşme görülmeyince aile, özel bir hastaneye başvurdu. Yapılan geniş kapsamlı tetkikler sonucunda Buğra’nın sistemik jia olarak da bilinen ateşli-iltihaplı romatizma hastası olduğu ve tedavisinin düzenli aşılarla mümkün olduğu belirtildi. Bu durum karşısında aile, aldıkları kemoterapi tedavisinin gereksiz olduğunu düşünerek doktorlardan şikayetçi oldu.

Anne Hatice Koç, “Manevi olarak çok yıkıldık. Daha yeni yeni toparlanıyoruz. Şu an çocuğum çok şükür iyi. Romatizmanın tedavisini alıyoruz. Doktorlardan şikâyetçi olduk. Peşini bırakmayacağız. Bu durumu kimsenin yaşamasını istemiyorum” diyerek aile olarak yaşadıkları süreci anlattı.