“Bursa’da İçki ve Tartışmanın Sonucu: Ferhat Saka, Ali Şeker’e Yaptıkları Nedeniyle Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı”

'Karşınıza böyle bir suçtan çıkmak zoruma gidiyor' demişti! İşte cezası

Bursa’da meydana gelen bir olayda, Ferhat Saka isimli bir kişi, alkol alıp evine dönerken Ali Şeker ile tanıştı. Aralarında tartışma çıktı ve kısa sürede kavga haline geldi. Saka, Şeker’e tekme ve yumrukla saldırdı ve ardından pantolonundan çıkardığı kemerle defalarca vurdu. Ali Şeker, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldıysa da, 3 gün sonra hayatını kaybetti.

Polis tarafından gözaltına alınan Saka, tutuklanarak cezaevine konuldu. Ancak daha sonra hakkında çıkarılan ‘kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ferhat Saka ise savunmasında, olayın olmadan önce içki içtiğini, yolda karşılaştığı kişiden küfür işittiğini duyunca sinirlendiğini ve vurmaya başladığını ifade etti.

Avukatların itirazları sonucunda, İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi’ne sevk edilen Saka’nın cezai ehliyetinin tam olduğuna dair rapor, gözlem altına alınmadan düzenlendiği gerekçesiyle, ceza Bursa Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 1’inci Ceza Dairesi tarafından bozuldu.

Yeniden görülen davanın sonucunda, suçun kamera görüntüleriyle sabit olduğu ve sanığın cezai ehliyetinin tam bulunduğu kararı verildi. Mahkeme heyeti, Ferhat Saka’yı bir kez daha ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti.