Bursa’da “Mahzen-36” Operasyonları Organize Suç Örgütü Çökertildi

Bursa merkezli 8 ilde operasyon: Bir suç örgütü daha çökertildi! 42 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre, Bursa Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Adana, İzmir, Manisa, Bilecik, Muğla ve Kırıkkale illerinde “Mahzen-36” adıyla bilinen organize suç örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendi.

Yapılan operasyonlarda, suç örgütü üyelerinin mağdurları kandırarak şiddet uygulayıp uyuşturucu madde vererek bağımlı hale getirdikleri, mağdurlara zorla hırsızlık, uyuşturucu madde satıcılığı, konsomatrislik ve fuhuş yaptırdıkları, suç işlemek istemeyen mağdurlara ise şantaj, cebir ve şiddet uygulayarak baskı yaptıkları belirlendi. Operasyonlar kapsamında elebaşının da aralarında bulunduğu 42 şüpheli gözaltına alınırken, 6 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, çeşitli miktarda uyuşturucu madde ile çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Jandarmanın liderliğinde Bursa merkezli 8 ilde gerçekleştirilen “MAHZEN-36” operasyonları sonucunda Semed Ötünç’ün liderliğindeki organize suç örgütü çökertilmiştir. Operasyonlar neticesinde elebaşının da içinde bulunduğu örgüt üyesi 42 şüpheli yakalanmıştır.