Bursa’da Operasyonlar: Organize Suç Örgütleri Çökertildi!

Bakan Yerlikaya duyurdu: Elebaşılığını Hakkı Saral'ın yaptığı suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamaya göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Operasyonlar neticesinde, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin çeşitli suç faaliyetlerinde bulundukları ortaya çıktı.

Şüphelilerin, Bursa merkez ve İnegöl’de vatandaşları silah zoruyla tehdit ederek yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptığı, ayrıca vadeli araç alım satımı yapan kişilerin işyerlerine saldırı düzenlediği ve haksız menfaat elde ettiği belirlendi. Operasyonlar sonucunda elebaşının da içinde bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alındı. Toplamda 15 adet ruhsatsız tabanca, çek ve senetler ile büyük miktarda nakit para ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine karşı 10 ay içinde 454 operasyon düzenlendiğini ve bu süreçte toplam 8 bin 260 şüphelinin yakalandığını belirtti. 3 bin 58 kişinin tutuklandığını ve bin 740 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini açıkladı. Organize suç örgütü elebaşının da içinde bulunduğu operasyonla ilgili olarak “MAHZEN-32” etiketini kullanan Bursa merkezli örgüt çökertildi.