“Bursa’da Pitbull Saldırısında Yaralanan Adamın Davası Ağır Ceza Mahkemesine Gönderildi”

Pitbull ile saldırı davasında şaşkına çeviren savunma: Bizde köpeğe dokunmak günah

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde geçen yıl 27 Ekim’de meydana gelen olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Erol Tosun, eşi avukat Elif Tuba Karakoç Tosun’un iş ortağının eşi Mehmet Murat Ö. ile yaşadığı husumeti çözmek amacıyla buluşma kararı aldı. Buluşmanın gerçekleştiği iş yerinde, Tosun ile Mehmet Murat Ö., oğlu Eyüpcan Ö. ve yanlarında bulunan Ender G. arasında tartışma başladı. Tartışma zamanla kavgaya dönüştü ve 3 kişi, Erol Tosun’a saldırmak için üzerine pitbull cinsi bir köpeği yönlendirdi. Tosun’un saldırı sonucunda kolunda ciddi yaralar oluştu ve köpeği iş yerinin penceresinden fırlattı. Ancak, şüpheliler köpeği yeniden Tosun’a saldırttı. Bu ikinci saldırı sonucunda Tosun’un kolundaki atardamarı koparak ciddi bir yara aldı. Boğuşmanın ardından Tosun kaçmaya başladı ve sokaktakilere yardım istedi. Tosun, Bursa Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı ve burada ameliyat edildi.

Olaya dair güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Tosun’un iş yerinden köpeği attığı, kendisine saldıran hayvana tekme attığı ve şüphelilerin köpeği alarak kaçtıkları anlar kaydedildi. Şüpheliler daha sonra gözaltına alındı ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, müşteki Erol Tosun ile sanık Mehmet Murat Ö. arasında yaşanan husumetin anlatıldığı ve kavganın ardından Tosun’a saldırmak için köpeğe komut verildiği belirtildi. Köpeğin Tosun’u birçok yerinden ısırdığı bilgisi de iddianamede yer aldı. Bu nedenle, şüpheliler hakkında “Silahla kasten nitelikli şekilde yaralama” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası istendi.

Ancak, mahkeme heyeti, görülen davada sanıkların eyleminin “Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçunu oluşturduğunu belirterek, dosyanın Bursa Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi. Baba ve oğul hakkında açılan davada ise 13 ile 19 yıl arasında hapis cezası talep edildi. Duruşmada Mehmet Murat Ö., husumetin borcun geri ödenmemesi nedeniyle ortaya çıktığını ve köpekle hiçbir ilişkilerinin olmadığını savundu. Mahkeme, köpeğin sahibi olan Ender G. hakkında da soruşturma başlattı ve duruşmayı erteledi.