Bursa’da Yangın: 7 Tesiste Zarar!

Bursa'da kağıt ve elyaf fabrikalarında yangın

Bursa’da Çıkan Yangında 7 Tesiste Zarar Meydana Geldi

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde gerçekleşen yangın, saat 09.30 sıralarında merkez Yıldırım ilçesi Vakıf Mahallesi’ndeki kağıt ve elyaf üretimi yapılan 2 ayrı fabrikada çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, alevlere köpükle müdahale ederken yangının, geri dönüşüm tesisinde başladığı ve yakındaki fabrikalara sıçradığı belirtildi.

Bu sırada Yangınla Mücadele ekipleri, 30’u Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne ait olmak üzere toplamda 60 araç, 4 iş makinesi ve 100 personel ile yangına müdahale etti. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yangın bölgesine gelerek söndürme çalışmalarını yerinde takip etti.

Belediye Başkanı Yılmaz, yangının elyaf fabrikasındaki depoda çıktığını, alevlerin yorgan yapıları, elyaflar ve süngerlerin bulunduğu depoya sıçradığını belirtti. Yılmaz, “Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Yangının konutlara sıçraması önlenirken, itfaiye ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Bölgeye gelen Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yangının kontrol altına alınması için emek veren tüm personele teşekkür ederken, 7 tesisin zarar gördüğünü ve bunların arasında ciddi hasarın olduğunu belirtti. Demirtaş, “İtfaiye ekipleri tarafından hazırlanacak rapor sonucunda yangının nedeni hakkında daha net bir bilgiye ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.