Bütçe Görüşmelerinde Kürsü Haklarını Koruma Çabaları Sürüyor: Kütahya Milletvekillerinin Fedakarlık Kararı ve CHP’nin Önseçim Krizi

Özgür Özel: Vekilimiz fedakârlık yaptı

Kütahya Milletvekillerinin bütçe görüşmelerinde kürsü haklarını korumak için Saadet Partisi’nden Ali Fazıl Kasap’ı görevlendirdiklerini açıklayan Milletvekili Barış Özel, “Ali Fazıl Kasap, grubumuz adına bir fedakarlık yaparak bütçe görüşmeleri süresince Saadet Partisi’ne katılıyor ve her gün 60 dakikalık bir konuşma hakkını kullanacak. Eğer Saadet Partisi bu hakkını kullanamaz hale gelirse, bu demokrasi açısından çok üzücü olur” dedi. Özel ayrıca, CHP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile yaptıkları telefon görüşmesinde CHP’nin kürsü haklarını savunduğunu ve muhalefet hakkını koruduğunu belirtti. Özel, bütçe görüşmeleri sonrasında Saadet Partisi’nin diğer partilerle işbirliği yaparak grup sayısını yeniden sağlayacağını ve böylece kürsü haklarını tekrar elde edeceklerini ifade etti.

Öte yandan, CHP Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, parti genel merkezinin Ordu’da önseçim yapılmadan 4 ilçe belediye başkan adayını açıklamasına tepki gösterdi. Akpınar, parti teşkilatının halka verdiği sözü tutamadığı için özür dileyerek, “Ordu’daki tüm üyelerimiz adına sözümüzü tutamadığımız için defalarca özür diliyorum. İstediğimiz önseçimdi” şeklinde konuştu. CHP Genel Merkezi geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklama ile Altınordu, Kumru, Mesudiye ve Kabadüz ilçelerinde 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yarışacak belediye başkan adaylarını kamuoyuna duyurmuştu.