Büyükçekmece Fatih Mahallesi’nde Korku Dolu Anlar: Serbest Kalan Maymun Mahalleye Dehşet Saçtı!

Firari maymun aranıyor

Büyükçekmece Fatih Mahallesi’nde dün akşam meydana gelen olayda, bir maymunun serbest dolaştığı ve mahalle sakinlerine saldırdığı bildirildi. Maymun önce Yahya Çavuş Sokak’taki evlerin çatılarına tırmandı ve sonra da sokaktaki insanlara saldırdı. Bu durum, mahalle sakinleri arasında korku ve endişe yarattı. Saldırıya uğrayanlardan biri olan 81 yaşındaki kanser hastası Memnune Saygı’nın çığlıkları üzerine, akrabaları ona yardıma koştu ancak onlar da maymunun saldırısına maruz kaldı.

Bu olay yaşanırken, iki kişi maymunu yakalayarak bölgeden uzaklaştırdı. Polis, Büyükçekmece Belediyesi ve Doğa Koruma Milli Parklar İstanbul İl Müdürlüğü yetkilileri, maymunu bulmak için geniş bir arama başlattı. Maymun bulunması durumunda, Doğa Koruma Milli Parklar İstanbul İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınacak ve sahibine ceza verilecek.

Avukat Elvan Kılıç, maymunların yasak türlerden olduğunu belirterek, “Maymunların insanlara bulaşabilen çeşitli hastalıkları taşıdığı için bu yasağın getirildiğini biliyoruz. Maymunlar, AIDS, kuduz ve hepatit gibi hastalıkların yayılmasına neden olabilirler. Maymun türleri ithal edilemez, sadece hayvanat bahçelerinde bulundurulabilir. Türk Ceza Kanunu’nda ‘hayvanı tehlike yaratacak şekilde serbest bırakma’ suçu bulunmaktadır ve bu suç altı aya kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır” şeklinde açıklamada bulundu.