“Büyükçekmece’de Dershaneye Kayıt Yaptıran Veliler Mağdur!”

Eğitimin başlayacağı gün velilere büyük şok: Kapılar kilitli, yetkililer kayıp

Dershanede Kayıt Yaptıran Veliler Mağdur Oldu

Büyükçekmece Mimaroba’da yeni açılan bir dershaneye kayıt yaptıran bazı veliler, beklenmeyen bir durumla karşılaştı. Dershaneye kayıt yaptıran ve 28 ile 32 bin lira arasında peşin ödeme yapan velilere, tadilat gerekçesiyle eğitimin başlangıcının ertelendiği söylendi. İlk başta Mayıs ayında eğitim başlayacaktı ancak tadilatın hala devam ettiği duyuruldu ve eğitimin tarihi 1 Ağustos olarak belirlendi.

Ancak, Temmuz ayının sonunda dershanenin iletişim numaralarıyla irtibata geçmeye çalışan veliler hiçbir yetkiliye ulaşamadı. Bir grup veli, dershaneye gelmek zorunda kaldı ve kapının mühürlendiğini, dershanenin logosunun da söküldüğünü gördü. Bunun üzerine bazı veliler de banka dekontları, kayıt esnasında çekilen fotoğraflar ve geçmiş görüşmelerin kayıtlarıyla birlikte suç duyurusunda bulunmak için Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu.

Güldane Deniz isimli bir veli, “Yeni açılan bir dershaneye kaydolmak istedik. Gezerek, gözlemleyerek, araştırarak karar vermiştik. Kızımın gelecek seneden itibaren bu dershanenin yardımcı olacağını düşünerek kayıt yaptırdık. Şu anda hiçbir yetkiliyle iletişime geçemiyoruz. 28 bin lira ödeme yaptım ve dekontlar elimde duruyor. Bir haftadır herhangi bir muhatap bulamıyoruz. Dershaneye gittiğimizde ise yer boşaltılmış, mühürlenmiş ve logoları sökülmüş olarak karşılaştık” dedi.

Başka bir veli olan Neşe Özel ise, “Başlangıçta Mayıs ayında başlayacaklarını söylediler. Sonra tadilatın uzadığını ve özel derslerle telafi edeceklerini söylediler. Ağustos’un 1’inde başlayıp Eylül’ün 15’ine kadar yoğun bir eğitim vereceklerini söylediler. Maalesef mağdurlarız. Şubeleri aradım, hepsi ‘Bizimle ilgisi yok’ dedi. Kimi ise isim değiştirdiklerini söyledi” şeklinde konuştu.

Murat Tellioğlu isimli bir veli ise, sadece kendilerinin değil öğretmenlerin de mağdur olduğunu ifade ederek, telefonlara ulaşılamadığını belirtti. Velilerin iddialarının ardından gazeteciler dershane yetkilileriyle iletişim kurmaya çalıştı ancak telefonlara cevap verilmedi. Ayrıca, dershanenin dağıttığı broşürdeki telefon numarasının farklı bir eğitim kurumuna ait olduğu ortaya çıktı.