Büyükçekmece’de Polis Memurunu Şehit Eden Sanığa Hapis Cezası

Polis memuru Cihat Ermiş'i şehit eden şahsın cezası belli oldu... Katilin savunmasında 'pes' dedirten sözler

Olay, Büyükçekmece’de Polis Memurunu Şehit Eden Sanığa Hapis Cezası

9 Ekim 2023 tarihinde saat 02.30’da Büyükçekmece Muratçeşme Mahallesi’nde yaşanan olayda, sokakta motosikletli 2 kişinin havaya ateş açması sonucu polise ihbar yapıldı. İhbarı değerlendiren ekipler olay yerine gitti ancak motosikletlileri bulamadı. Daha sonra çevrede yapılan araştırmada bir evin duvarlarına kurşun isabet ettiği ihbarı geldi. Polise yardım isteyen kişi evinde duvarlarında kurşun izi olduğunu belirtti.

Ekipler, ihbarı yapılan daireye gittiğinde kapı açılmadı. Numarayı aramalarına rağmen telefon açan olmadı. Bunun üzerine ekipler, içeri girmek istedi ancak içeriden silah sesi duyuldu ve polis memuru Cihat Ermiş ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Ermiş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Olayla ilgili yargı süreci devam ederken, sanık Muhammet Berke Çorak Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı. Davada şehit polis memuru Cihat Ermiş’in ailesi ve avukatları da hazır bulundu. Sanık Çorak, duruşmada “benim amacım öldürmek değildi” diyerek ifade verdi.

Şehit polis memuru Cihat Ermiş’in eşi Nilüfer Ermiş duruşmada, “Ben sanıktan sonuna kadar şikayetçiyim, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Şehidin babası ve annesi de en ağır cezayı talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Muhammet Berke Çorak’ı ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma’ suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırdı.

Olay, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, polis ekibinin ihbar üzerine şüphelinin evine gittiği ve şüphelinin polis olduğunu söyleyerek kapıyı çaldığı, ancak içeride silahla ateş edildiği belirtilmiştir. Sanık Muhammet Emre Çorak, ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla cezalandırılmıştır.