“Büyükçekmece’de Yaşanan Silahlı Saldırıda İddianame Düzenlendi, İki Kişi Hayatını Kaybetti”

Esenyurt'ta tekel bayisindeki vahşet! İddianame hazırlandı: İşte istenen cezalar...

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz günlerde meydana gelen bir olaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında iddianame düzenleyerek Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. İddianamede, 28 Temmuz 2023 tarihinde saat 23.30 sularında yaşanan bir tartışma ve silahlı saldırı sonucunda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır’ın hayatını kaybettiği belirtildi. Olay, Cantürk Erzen’in şüpheliler Murat Özel ve Tarık Özer’e karşı yaptığı bir paylaşımın ardından yaşanan bir baskınla başladı.

İddianamede yer alan bilgilere göre, Murat Özer, Tarık Özer, Azat Özer ve Servet Özer, Cantürk Erzen’i bulmak amacıyla bir tekel bayisine gitti. Ancak bayiye gittiklerinde Yunus Emre Erzen, Yusuf Erzen ve Batuhan Bayındır gibi olayla hiçbir ilgisi olmayan kişilerin bulunduğu ortaya çıktı. Tartışma, Yunus Emre Erzen’in babasını çağırmamak istemesi üzerine başladı. Sözlü tartışma sırasında yaşanan gerginlikte, Yunus Emre Erzen’in bir silah alarak Murat Özer’in ayaklarına ateş ettiği ve ardından silahlı saldırının gerçekleştiği belirtildi. Bu olay sonucunda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır’ın hayatını kaybettiği ifade edildi. Adli Tıp Kurumu’nun raporuna göre, Yunus Emre Erzen’in vücudunda 9 mermi girişi, Batuhan Bayındır’ın vücudunda ise 2 mermi girişi tespit edildi.

İddianamede ayrıca, Batuhan Bayındır’ın ailesinin maddi ve manevi tazminatlarını aldığı gerekçesiyle şikayetinden vazgeçtiği, ancak Yunus Emre Erzen’in ailesinin şikayetini devam ettirdiği bilgisi yer aldı. İddianamede ifade veren Tarık Özer’in eşi, Tarık’ın borcunu ödememesi üzerine Cantürk Erzen’i icraya verdiğini ve bu olayın ardından hakaret içerikli mesajlar alındığını belirtti.

Şüpheli Murat Özer ise savunmasında, Cantürk Erzen’in borcunu ödememesi üzerine sulh yapmak amacıyla görüşmek istediklerini ve tekel bayisinde yaşanan tartışma sırasında Yunus Emre Erzen’in saldırgan davranışlar sergilediğini ifade etti. Özer, Yunus Emre’nin silaha doğru yönelmesi üzerine müdahale ettiğini ve kendisini savunmak için kafa üzerine bir içki şişesiyle vurduğunu belirtti. Şüpheli, olay sırasında kendi silahını kullanmadığını söyledi.

İddianamede ise şüpheliler Tarık Özer, Murat Özer, Azat Özer ve Servet Özer hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Yusuf Erzen için ise kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istendi. Aynı zamanda, şüphelilerin silahla tehdit suçundan da cezalandırılmaları talep edildi. Adli kontrolle serbest bırakılan diğer şüpheliler ise Suçluyu Kayırma suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.