“Buzulların Kırılması Sonucu Boşluğa Düşen İki Çiftten Birinin Cansız Bedeni Bulundu”

Buzullardan acı haber

Kemal ve Gülay Avcu çifti ile Mehmet Aydın ve Hakime Koç adlı iki çift, buzulların kırılması sonucu bir boşluğa düşmüştür. Olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edilmiştir. Avcu çifti, ekiplerin 2 saatlik bir çalışması sonucunda aynı gün kurtarılarak hastaneye kaldırılmıştır. Ne yazık ki, Mehmet Aydın ve Hakime Koç’un arama çalışmalarından sonuç alınamamıştır. Dün, üçüncü günün sonunda ise Hakime Koç’un cesedi, buzulların arasında bulunmuş ve çıkarılmıştır. Ayrıca, Aydın’ın cesedi de 18 metre derinlikte bulunmuştur.

Kemal Avcu, tedavisinin tamamlanmasının ardından hastaneden taburcu edilmiş ve yaşadığı olayı şu şekilde anlatmıştır: “Aşağı düştüğümde baygınlık geçirmedim, hemen etrafıma baktım. Eşim hemen arkamda yatıyordu. Diğer arkadaşımın elini tuttum ancak onu çıkaramadım.”

Gülay Avcu ise düştükten sonra eşiyle helalleştiklerini belirterek şunları söylemiştir: “Artık öleceğimizi düşünerek eşimle helalleştik. Sağ ve sol tarafım uçurumdu. Eğer kaymış olsaydım, hemen aşağı düşecektim. Tamamen bilincimi kaybetmişim, eşim ise yardım istemiş. Yere düşmek üzereyken geldiler.”

Bu üzücü olayda yaşananları derin bir üzüntüyle paylaşıyoruz.