Çanakkale’de Sağanak Yağışlar Nedeniyle Trafikte Sıkıntılar Oluştu

Çanakkale'de sağanak: Dere taştı, otomobil suya kapıldı

Çanakkale’de Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından öğle saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili oldu. Bu nedenle kent merkezinde birçok cadde ve sokakta su birikintileri oluştu ve Kalabaklı köyünde dere taştı. Sel sularına kapılan bir otomobil, bölgeye gelen bir kepçe tarafından kurtarıldı. İl Özel İdare’ye bağlı ekipler, bölgede temizlik çalışmalarına başladı. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da olay yerinde incelemelerde bulundu.

Sağanak yağışın etkisiyle Kalabaklı köy yolunun trafiğe kapatıldığı belirtildi. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Kalabaklı köy yolunun yoğun yağış nedeniyle trafiğe kapatıldığı bildirildi. Sürücülerimizden alternatif güzergahlarını kullanmaları ve yol üzerindeki trafik işaretlerine dikkat etmeleri önemle rica olunur” ifadelerine yer verildi.

Çanakkale Valiliği’nin tedbir kararı doğrultusunda, bugün saat 19.00’dan itibaren yarın saat 14.00’a kadar kent genelinde motosiklet, skuter, elektrikli skuter ve motosikletli kuryeler trafiğe çıkmaları yasaklandı.

Yağışlar sonucu Kepez beldesinde bulunan Kepez Deresi taştı ve burada bulunan bazı tekneler zarar gördü.

Lapseki ilçesinde ise Ahırlı ve Ayazma Deresi mevkilerinde yağışların etkisiyle cadde ve sokaklar suyla doldu. Bu durum sonucunda çevreyolu üzerinde bulunan bazı evlerin otoparkları su altında kaldı. Kısa süreli olarak trafiğe kapatılan su basan yolların temizlik çalışmaları belediye ekipleri tarafından başlatıldı.