Canan Kaftancıoğlu: CHP İstanbul İl Başkanı Görev Süresi ve Değişim Konusunda Açıklamalar Yaptı

Canan Kaftancıoğlu'ndan dikkat çeken sözler: Kardeşim önce kendinizi değiştirin

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ‘İstanbul Tüzük Çalıştayı’na katıldı. Katılımcılar arasında parti üyeleri de vardı. Kaftancıoğlu, çalıştay öncesinde yaptığı açıklamalarda, örgüt içinde yaşanan sorunları ve gelecek süreçleri ele aldı. “Bugün kapalı bölümde, aslında kamuya açıklanmaması gereken konuları konuşarak, örgütün iç sorunlarının tekrar yaşanmaması için çalışacağız” şeklinde konuşan Kaftancıoğlu, seçim sonrası gelen eleştirilere değinerek “Seçim sonrası yapılan eleştirilerde, hepimiz suçlu ilan edildik. Örgüt yeterince çalışmadı denildi. Değerli yol arkadaşlarım, İstanbul örgütü gerçekten bu seçim döneminde, tüm zorluklara rağmen büyük bir çaba sarf etti. Örgüt, profesyonellerin bile kabul edilemez isimlere rağmen çalıştı. Örgüt, fikirlerine dikkate alınmadan oluşturulan listelerin ardından bile çalıştı. Sizler, cumhurbaşkanı adayımız ve genel başkanımızın itibarsızlaştırılmasına rağmen, sokakta hakaretlere maruz kalmalarına rağmen, her zaman yanlarında oldunuz ve çalıştınız. Başka bir örgüt, bu kadar zorlukların ardından bu kadar çok çalışan varsa, lütfen göstersinler” ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu, görev süresine değinerek, “İstanbul örgütünün temsilcisi olarak bu görev süreci, benim hayatımda en gurur duyduğum görev oldu” şeklinde konuştu. Kendisine bu gururu yaşatanların parti üyeleri olduğunu belirten Kaftancıoğlu, parti tüzüklerinin incelenmesi sonucunda ilerici süreçlerin olduğunu fark ettiğini dile getirdi. 2018 yılında yapılan tüzük değişikliğiyle ilgili olarak daha net ifadelerin olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, “Değişimi savunanlar, önce kendilerini değiştirmeli. CHP’nin tüzüğünü sadece kendi çıkarları için kirletmek yanlıştır. Kendinizi değiştirmeden neyi değiştireceksiniz” diye konuştu.

Görev süresi konusuna da değinen Kaftancıoğlu, “Siyasette görev süresi ve kısıtlamalar önemlidir. Örgüte hizmet etmek için görevlendirilen kişilerin sürekli aynı pozisyonda kalmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Kendimden örnek verecek olursam, ben hiçbir zaman aynı görevi 2 dönemden fazla yapmadım. Görevi devraldığım süre boyunca toplumun en çok ihtiyaç duyduğu kişinin gitmesiyle dünyanın yıkılacağı yanılgısının oluştuğunu gözlemledim. Bu durumu kendim için söylemiyorum. Bunun için bir şeyi savunabilmeniz, önce kendinizin onu uygulamaması gerektiğini düşünüyorum. Siyasette süre sınırlamaları, örgütün haklarını savunmak için önemli olmalıdır. Kişilerin kendini taşımak için bir araç olarak gördüğü bir örgüt olmamalıdır” şeklinde konuştu.