Çankırı: Yeraltı Tuz Şehri’nde Sağlık Turizmi Yenileniyor

Mağara koah’a şifa olacak

Çankırı Yeraltı Tuz Şehri, Sağlık Turizmi Alanında Yeni Bir Projeyle Öne Çıkacak

Çankırı’nın tarihi mirası arasında önemli bir yere sahip olan 5 bin yıllık geçmişiyle dikkat çeken Yeraltı Tuz Şehri, sağlık turizmine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. ‘Daha Güçlü Bir Nefes Projesi’ kapsamında yapılan işbirliği protokolü töreninde konuşan Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, projenin Yeraltı Tuz Şehri’ni sağlık turizmi alanında aranan bir yer haline getireceğini belirtti.

Hititler döneminden kalan ve yerin 150 metre altında bulunan Yeraltı Tuz Şehri’nde, KOAH hastalarının sağlık açısından faydalı olan tuz mağarasında vakit geçirmeleri sağlanacak. Proje kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler arasında seramik atölyesi, ebru sanatları atölyesi, müzikal etkinlikler, drama etkinlikleri, sinema ve şiir dinletileri, sağlıklı spor ve fiziksel egzersiz gibi çeşitli aktiviteler yer alacak.

Çankırı Yeraltı Tuz Şehri’nde 24 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan projede KOAH hastalarına tuz ortamında sağlıklı zaman geçirmeleri için sosyal, kültürel ve sağlık etkinlikleri düzenlenecek. Toplamda 15 gün sürecek etkinliklerde uzmanlar ve gönüllüler, katılımcılara rehberlik edecek ve destek sağlayacak. ‘Daha Güçlü Bir Nefes’ projesi, katılımcılar için ücretsiz olacak.

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar’ın da katıldığı törende Çankırı Belediyesi, Karatekin Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Çankırı Şubesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Bu proje sayesinde Çankırı Yeraltı Tuz Şehri, sağlık turizmi alanında yeni bir cazibe merkezi haline gelmeyi hedefliyor.