Cantürk Erzen ile Özerbay Ailesi Arasındaki Anlaşmazlık Kanlı Bitti

Dehşetle izledik! Tekel bayisinde çifte cinayet... Bir saldırgan daha yakalandı

Malatyalı olan Erzen Ailesi, Esenyurt ve Haramidere bölgesinde inşaat işleri ve tekel bayisi işletimiyle uğraşıyor. Aynı bölgede faaliyet gösteren Sipki aşiretinin üyesi olan Özerbay Ailesi ise müteahhitlik yapıyor. Geçtiğimiz yıl bir inşaat projesi için ortaklık kuran iki aile arasında anlaşmazlık yaşandı. Bu anlaşmazlık sonucunda Mehmet Erzen, Özerbay Ailesi’nin üyesi Servet Özerbay’ı silahla bacağından yaraladı. Mehmet Erzen, polis tarafından yakalandı ve cezaevine gönderildi, iki aile arasında husumet başladı.

Özerbay Ailesi’nin işlettiği Goldpark tekel bayisi, bir süre önce kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı. Saldırının Özerbay Ailesi’nin üyeleri tarafından düzenlendiği söylentileri dolaşmaya başladı. Bu olayı takiben iki aile bir araya geldi ve Özerbay Ailesi’ne bir miktar para ödeneceği konuşuldu. Ancak Özerbay Ailesi, geçmişteki ticari ilişkilerinden dolayı Erzen Ailesi’nden 600 bin TL alacaklı olduğunu iddia etti.

İddialara göre, Erzen Ailesi’nin babası Cantürk Erzen geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında Özerbaylar tarafından kendisinden para istenmesine yönelik “Sıkıysa gelin de alın” şeklinde bir mesaj paylaştı. Bunun üzerine Tarık Özerbay da sosyal medya hesabından “Nush ile uslanmayanın hakkı tekrir, tekrir ile uslanmayanın hakkı kötektir” ve “Hak edene hakkını vermek gibi kötü bir huyumuz olduğu doğrudur” mesajlarını paylaştı.

Son olarak, Tarık Özerbay geçtiğimiz gün saat 00.15 sıralarında lüks cipiyle Cantürk Erzen’in sahibi olduğu tekel bayisine gelerek Erzen Ailesi’nin üyelerini hedef aldı. Yaşanan arbede sonucunda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybederken, Yusuf Erzen ise yaralandı.

Bu olayın ardından Tarık Özerbay, oğlu Azat Özerbay ve yeğeni Servet Özerbay firar etti. Ancak, polis ekipleri bacağından yaralanan Murat Özerbay’ı hastanede yakaladı. Diğer şüpheliler ise halen aranmaktadır. Saldırının gerçekleştiği tekel bayisinde yapılan incelemede ruhsatsız bir tabanca, bir pompalı tüfek ve 50 mermi bulundu.

Bu olayın hukuki boyutuyla ilgili hukukçular, saldırganların cinayet işlediğini ve ağırlaştırılmış müebbet hapisle suçlanacaklarını belirtiyor. Meşru savunma hakkının söz konusu olmadığı vurgulanıyor. Silah ruhsatı almanın belirli kriterleri olduğu ve belirli meslek gruplarına verildiği ifade ediliyor.