“Çember-9 Operasyonlarıyla 81 İlde 2.842 Firari Yakalandı: İçişleri Bakanı Açıkladı”

Bakan Yerlikaya duyurdu: 81 ilde Çember-9 Operasyonu: 2 bin 842 firari yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından paylaştığı bir açıklamada, ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirilen “Çember-9 Operasyonları” sonucunda 2 bin 842 firarinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, yakalanan şahısların suç kategorilerini ve aranma sürelerini detaylı olarak paylaştı.

“Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki, firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz.” diyen Bakan Yerlikaya, yakalanan firarilerin aranma süreleri hakkında şu bilgileri verdi: Aranma süresi 0-5 yıl olan 2.820 kişi, 5-10 yıl olan 14 kişi ve 10 yıl üzeri olan 8 kişi yakalandı.

Yakalanan şahısların aranan suç kategorilerine de değinen Bakan Yerlikaya, hırsızlık suçundan 199 kişi, dolandırıcılık suçundan 132 kişi, yağma suçundan 65 kişi, adam öldürme suçundan 38 kişi, cinsel suçlardan 35 kişi, narkotik suçlarından 480 kişi, terör suçundan 43 kişi ve kaçakçılık ve organize suçlarından toplamda 334 kişi olduğunu belirtti. “Çember-9 Operasyonları”nın valilikler, kaymakamlıklar, jandarma komutanlıkları, emniyet müdürlükleri ve sahil güvenlik komutanlığı tarafından koordineli bir şekilde gerçekleştirildiğini de paylaşan Bakan Yerlikaya, operasyonlara katılan güvenlik güçlerini tebrik etti.

Son üç gün içerisinde gerçekleştirilen bu başarılı operasyonlarla toplamda 2.842 firarinin yakalandığını belirten Bakan Yerlikaya, aranan kişilerin adalet önüne çıkarılması konusunda kararlı olduklarını vurguladı.