Çepni Mahallesi’nde Yaşanan Yorgun Mermi Olayıyla Aile Korkuya Kapıldı

Mermi çatıyı delip eve girdi, 5 yaşındaki Eymen'in yanına düştü

Kartepe ilçesi, Çepni Mahallesi’nde bulunan Oktay ailesinin evine, 5 Temmuz’da saat 17.00 sıralarında, yorgun bir mermi isabet etti. Mermi, çatıyı delerek içeri girdi ve televizyon izleyen Eymen Ali’nin oturduğu koltuğa düştü. Mermi, çocuğun sadece 5 santimetre kadar uzağında televizyon ünitesinin altına sekti. Eymen Ali, korkuyla annesine seslendi ve annesi de hemen eşi Ali Oktay’ı, o sırada evde olmayan eşi, aradı. Ali Oktay, durumu polise bildirdi ve olay yerine gelen inceleme ekipleri evde işlem yaptı. Mermiyi ateşleyen kişinin tespiti için polis çalışma başlattı.

Baba Ali Oktay, Eymen Ali’yi yaşananlardan uzaklaştırmak için anneanesine gönderdi ve polis incelemesi sonrası avukatıyla birlikte Kocaeli Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu. Ali Oktay, çocuğun psikolojisinin bozulduğunu belirterek, “Bir programdayken eşim aradı ve ‘Evimize kurşun düştü’ dedi. Bu haberi duyunca dehşete düştüm. Hemen emniyet güçlerine haber verdim ve eve döndüm. Bu sırada 5,5 yaşındaki oğlum Eymen Ali televizyon izliyordu. Yorgun mermi, çatıdan girip çocuğun oturduğu yere ve ardından koltuğun başına isabet etti, ve televizyonun altına düştü. Eşim hemen durumu fark etti. Hemen eve geldim. Tabii ki çocuk çok korkmuştu. Tüm patlamalar ve alçıpanların etrafa saçılmasıyla korkmuş. Hemen annesine koştu. Annesi o sırada terasta işlerini yapıyormuş. Biz çocuğu hemen aldık ve ‘Oğlum, onlar mermi değil, çekirdek değil; taş atmışlar’ dedik. Çok korktuk” şeklinde konuştu.

Oktay, olayın ardından Musa İlter’in başına gelen olayı hatırlatarak, “Sadece 10 ay önce Eşme’de, 10 yaşındaki Musa İlter dedesinin kucağında otururken yorgun bir mermiyle vuruldu. 34 gün boyunca yaşam mücadelesi verdi, ancak ne yazık ki hayatını kaybetti. Biz bu acıyı henüz yaşarken, böyle olayların devam etmesi bizi derinden etkiliyor. Bugün şükürler olsun ki bize ve oğluma bir şey olmadı, ancak yarın başka birine olabilir. Bizler birlikte olarak bu silahla sevinci reddetmeliyiz. Artık silahla sevinmekten vazgeçmeliyiz, çünkü daha çok insanın canı yanacak” ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili şikayette bulunan Oktay, “Yoldayken hemen emniyet müdürlüğüne ve emniyet teşkilatına haber verdim. Polis ekipleri hemen geldi ve olay yeri inceleme ekipleri evde çalışma yaptı. Mermiyi aldılar. Gerekli soruşturmayı başlattılar. İnşallah önümüzdeki hafta içinde bir sonuç elde ederiz, fakat bunun tabii ki ruhsatlı olması gerekiyor. Maalesef ruhsatsız silahlar da oldukça yaygın. Bununla başa çıkmamız gerekiyor. Şikayetleri yaptık ve bu konuyu takip edeceğiz. Avukatlarımız da durumu takip ediyor. Öncelikli hedefimiz mermiyi atan kişiyi bulmak. Çünkü oğlum ölebilirdi, sakat kalabilirdi. Yarın başka bir çocuğa veya bir başkasına zarar verebilir. Bu olay, bir baba olarak, bir aile olarak ve bir birey olarak içimizi sıkıyor ve uykularımızı kaçırıyor. Çünkü nereden ve ne zaman geleceği belli olmayan bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Evimizden daha güvenli bir yer olabilir mi? Ancak evdeyken, çocuğumuz televizyon izlerken başımıza mermi düşmesi gerçekten kötü bir durum. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın” dedi.