Çeşme’de Gece Kulübü Çatışması: Güvenlik Sorunları Artıyor

Çeşme’nin huzuruna kurşun

İzmir Çeşme Alaçatı’da bulunan bir gece kulübüne son gece bir grup insan geldi. Bu gruptan ikisi içeri girmek istedi ancak kapıdaki güvenlik görevlileri onları içeri almadı. Gelen grup, içeride eğlenen bir otel sahibinin ismini vererek “İ.A.’nın misafiriyiz, onu görmeye geldik” dedi. Fakat güvenlik görevlileri yine de onları içeri almadı. Bu durum üzerine arbede yaşandı. Gelen grup, içeride eğlenmekte olan otel sahibi ve arkadaşıyla kavga etmeye başladı. Kavga silahlı çatışmaya döndü ve iki güvenlik görevlisi vuruldu. Çevrede bulunan 10 kişi de yaralandı. Hastaneye kaldırılan güvenlik görevlilerinden Samet Öztaşkın hayatını kaybederken, diğer yaralıların tedavisi devam etmektedir. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 7 kişi gözaltına alındı ve toplamda üç silah ele geçirildi. Gözaltındaki zanlılar arasında gelen grubun kapıya geldiklerinde bahsettiği ünlü otelin sahibi İ.A. da bulunmaktadır.

Olayın ardından Hürriyet gazetesi yetkililerine ulaşılan bilgilere göre, otel sahibi İ.A. ve yanındaki ünlü bir borsacı arkadaşı mekanda eğleniyordu. Yanlarında kadınlar da bulunmaktaydı. Ancak çatışma sonrası İ.A. gözaltına alındı. Gelen grubun otel sahibinin misafiri oldukları da tespit edildi. Fakat mekânda eğlenen borsacı ise ortadan kayboldu ve aranmaktadır. Savcılık olayın arkasında örgütlü bir yapı olup olmadığını da araştırmaktadır.

Çeşme’de son dönemde özellikle yaz aylarında turizmin yoğun olduğu dönemlerde silahlı saldırı olayları gündemde. İki yıl önce bir mekanın önünde darp edilen kadına yardım etmek isteyen biri, valeler tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Geçen yıl temmuz ayında ise bir gece kulübünde çıkan çatışmada müşteriler vurulmuştu. Bu sene ise en son 13 Ağustos’ta Aya Yorgi Koyu’nda bir beach club’a rezervasyonları olmadığı gerekçesiyle içeri alınmayan iki kişi, çevreye rastgele ateş açmış ve bir kişi yaralanmıştı.

Bölgenin yüksek rant potansiyeline sahip olması nedeniyle gece kulüpleri ve diğer eğlence mekanlarının “kapı güvenliği” belirli gruplar tarafından kontrol edilmektedir. Bu mekanların kapılarında görev yapan ‘bodyguard’ olarak da adlandırılan görevliler genellikle yeraltı dünyasını ve suçlu profillerini tanımayı bilen kişilerdir. Bu nedenle bazen kendi çevrelerinden tanıdıkları kişileri içeri almamaktadırlar. Ayrıca bazen mekanın içindeki güvenliği sağlayan kişiler, dışarıdakilerden farklı bir gruba ait olabilmektedir. Bu durumda mekan, iki farklı grubun koruması altında bulunmaktadır. Kapı kontrolüyle ilgili rekabet de bazen gruplar arasında şiddetli çatışmalara dönüşebilmektedir.