Çete Üyeleri Tarafından Silah Sesleriyle Şehit Edilen Polis Memuru İçin Operasyon Başlatıldı

İstanbul Büyükçekmece'de polisi şehit etmişti: 'Ceco İsa Grubu'na operasyon

Muratçeşme Mahallesi’nde 9 Ekim Pazartesi günü saat 02.30’da silah sesleri duyulan bir olay meydana geldi. Polise yapılan ihbar sonucu olay yerine giden ekip, yeni bir ihbar daha aldı. Sitedeki bir ev sahibi, evine isabet ettiğini fark ederek polise haber verdi. Ekip, ihbarın yapıldığı eve ulaşmaya çalıştı ancak kapıya cevap veren olmadı. Polis ekipleri, ev sahibinin telefonunu aradı fakat yanıt alamayınca endişelenerek içeri girdi. Ne yazık ki, ev sahibi ayrıca polislere ateş açtı. Ateş sonucunda, göğsünden yaralanan polis memuru Cihat Ermiş hastaneye kaldırıldı ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Polisi şehit eden Muhabbet Berke Çorak derhal gözaltına alınırken evinde yapılan aramada bir miktar uyuşturucu bulundu. Polis ekipleri ayrıca ateş açan kişileri tespit etmek için çalışmalarını sürdürdü. Yapılan incelemeler sonucunda, şüpheli Muhammet Berke Çorak’ın evinin önünde ateş eden kişilerin “Ceco İsa Grubu” olarak bilinen bir çete üyesi oldukları belirlendi. Uyuşturucu nedeniyle Çorak ve çete üyeleri arasında bir anlaşmazlık olduğu tespit edildi ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri “Ceco İsa Grubu”na yönelik bir operasyon başlattı. Operasyonda 9 kişi, çete üyesi oldukları tespit edilerek gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise Çorak’ın evinin önünde kullanılan 2 ruhsatsız tabanca, 9 fişek, Uzi görünümlü airsoft silah, kurusıkı tabanca, hassas terazi ve çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Gözaltına alınan “Ceco İsa Grubu” üyeleri, insanlar üzerinde korku ve panik yaratarak alıkoydukları kişileri darp etmek ve husumetli oldukları kişilerin ev veya iş yerlerine saldırmak için çocukları kullanma yöntemini tercih ettikleri öğrenildi. Ayrıca, çete üyelerinin eylemlerini kiralık veya çalıntı motosikletlerle gerçekleştirdikleri de ortaya çıktı.

Yaşları küçük olan 2 şüpheli, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, 7 kişi ise emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin tamamı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.