Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Avcılar’da İstanbul için Büyük Bir Adım Atıyor

Kurum’dan her ilçeye metro sözü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dün Avcılar-Tahtakale Mahallesi’nde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlarla buluştu. İstanbul’da gerçekleştirdikleri “Güzel İstanbul Yolu” projesi hakkında konuşan Kurum, “Hizmete aç kalan İstanbul, bizi bu güzel projemizde desteklesin” dedi.

Kurum, Avcılar’ın kentsel dönüşüm sürecinde belediyelerin ihmalkarlığından olumsuz etkilendiğini belirterek, “Avcılar, ulaşım ve altyapı konularında belediyeler tarafından maalesef göz ardı edilmiş ve adeta yalnız bırakılmıştır. Size şunu söz veriyorum; büyükşehir belediyesi olarak Avcılar’ın talihini değiştireceğiz. İlk olarak kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatacağız ve riskli yapıları ortadan kaldıracağız. Halkalı’dan Avcılar’a uzanan metro hattını bir durak daha uzatacağız. Ayrıca Tahtakale-Ispartakule mevkiine yeni bir metro hattı açacağız. Avcılar sınırlarıyla sınırlı kalmayacak, İstanbul’un hiçbir ilçesi metronun ulaşmadığı bir yer haline gelmeyecek” şeklinde konuştu.

Avcılar Yeşilkent Cemevi’ni ziyaretinin ardından Murat Kurum, sosyal medya hesabından “Ehli beyt aşığı, kıymetli canlarımızla buluştuk” mesajını paylaştı.

Esnaf ziyaretlerinin ardından AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Kurum, daha sonra İl Dernekler Birliği, STK ve muhtarlarla bir araya geldi. Konuşmasında trafik sorunlarına çözüm önerilerinden, Esenyurt’a yönelik sosyal projelerden, eğitim ve kentsel dönüşüm projelerinden bahseden Kurum, programını tamamladı.