“Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iş insanlarına yaptığı konuşmada ülke geneline yapılan hizmetleri ve geleceğe yönelik planlarını açıkladı”

Bakan Kurumu: 14 Mayıs akşamı dövizdeki hareketler kendiliğinden düzelecek

İş insanları ve eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in de katıldığı Ataşehir Golf Club’da gerçekleştirilen bir programda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, milletin derdiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 21 yıldır yollara düştüklerini belirtti. İyi ve güzel olanın peşinden koşmak için çalıştıklarını vurgulayan Bakan Kurum, Elazığ ve Malatya’daki depremler gibi olaylarda seferberlik anlayışıyla çalıştıklarını ve söz verdikleri gibi hareket ettiklerini dile getirdi. Karadeniz’in birçok noktasında yaşanan sel felaketlerine de aynı anlayışla yaklaştıklarını ifade eden Bakan Kurum, şimdi de 11 ilin ayağa kaldırılacağını sözlerine ekledi. İnşaatlarının en doğru zeminde yapılacağını ve ellerini, kalplerini vatandaşlarımızdan hiçbir zaman çekmeyeceklerini belirtti.

Bakan Kurum, millete ne söz verdilerse bunların peşinden koştuklarını ve çoğunu gerçekleştirdiklerini ifade etti. İstanbul’daki sanayinin daha iyi konuma getirilmesi için adım atılması gerektiğini belirten Bakan Kurum, iş insanlarıyla birlikte ilin ekonomisini, istihdamını koruyacak şekilde adım atacaklarını belirtti. Sanayileşmenin artırılması gerektiğine dikkat çeken Bakan Kurum, sayın Cumhurbaşkanı’nın yatırım, istihdam ve üretim politikalarını her zaman desteklediklerini dile getirdi. İstanbul’daki sanayi bölgelerinin güçlendirilmesi noktasında iş insanlarıyla yürümek istediklerini açıklayan Bakan Kurum, çalışan işçi kardeşlerimiz için yeni konutların yapılmasının da önemli olduğunu belirtti. Konutların, fabrikalarımıza en yakın yerlerde sosyal donatı alanlarıyla birlikte yapılabileceğini dile getirdi.

Bakan Kurum, ülkedeki her noktaya hizmetler götürdüklerini ve eserler kazandırdıklarını belirtti. Yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu dile getiren Bakan Kurum, işlerinin ve eserlerinin ortada olduğunu ifade etti. 20 yıllık bir süreçte çok büyük mesafeler kat ettiklerini söyleyen Bakan Kurum, ülkemizin büyüdüğünü, geliştiğini ve alt yapı işini hemen hemen toparladıklarını dile getirdi. Bundan sonraki sürecin hem sanayileşme hem de üretimin artmasıyla birlikte olacağını ifade eden Bakan Kurum, güven ve istikrar olmazsa geriye gideceklerini dile getirdi. Yatırımcıların güven tesis edilmediği yerlere uğramayacağını söyleyen Bakan Kurum, 14 Mayıs akşamı dövizdeki hareketler, bankalar üzerine yapılan baskılar ve ekonomik baskıların istikrar ortamı ortaya çıkınca kendiliğinden düzeleceğini belirtti.