CHP Aday Listeleri Onaylanmak İçin Toplandı

CHP’de en uzun gece

CHP, aday mesaisi için bugün önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ardından da Parti Meclisi’ni (PM) topluyor. PM toplantısında aday listelerinin onaylanması beklenirken, bu toplantının gece geç saatlere kadar sürmesi öngörülüyor. CHP, şu ana kadar büyükşehirler dahil olmak üzere 622 belediye başkan adayını açıkladı ve yarınki PM toplantısının ardından 300’ün üzerinde aday daha ilan edeceği belirtiliyor. CHP kaynakları, “700’e yakın belediyeyle ilgili anketler de dahil çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Bunların 300’ünde adaylar da netleştirildi. MYK ve PM toplantısına kadar yapılacak çalışmalarda sayının artırılması hedefleniyor. Eğer çalışmalar tamamlanırsa 500, hatta daha fazla aday açıklanabilir. Adayların onaylanacağı PM toplantısının süresi ise geç saatlere kadar, hatta ertesi güne kadar bile uzayabilir” şeklinde konuştu.

CHP’de aday ve partili ziyaretleri nedeniyle MYK ve PM toplantıları öncesi “kapanma” kararı alındı. Dün sabah saat 09.00’dan itibaren CHP Genel Merkezi için ziyaretçi yasağı uygulanmaya başlandı. Bu yasağın MYK ve PM toplantılarının sonuna kadar devam edeceği bildirildi.

CHP kulislerine göre açıklanacak listede bazı kritik il ve ilçe adaylarının da yer alması bekleniyor. Ankara-Çankaya’da ise Alper Taşdelen’in yerine Hüseyin Can Güner isminin büyük ölçüde kesinleştiği konuşuluyor. Güner’in adaylığına örgütün olumlu yaklaştığı ancak Güner’in Özgür Özel’e yakınlığının ve tanınırlığının az olması nedeniyle itirazlar olduğu belirtiliyor.

İstanbul Kadıköy’de de mevcut başkan değiştirilecekken, yerine getirilecek ismin henüz kesinleşmediği ifade ediliyor. Kadıköy gibi İzmir’de de aday sıkıntısı yaşandığı için bir sonraki toplantıya, hatta şubat ayına bile kalabileceği kulislere yansıdı.

İzmir’de mevcut başkan Tunç Söyer’e ek olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ekibinden Buğra Gökçe, eski Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in adaylık konusunda konuşulan isimler arasında yer aldığı belirtiliyor. Ayrıca, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin adı da İzmir’de geçiyor. İzmir’deki gecikmenin isim konusundaki sıkıntı nedeniyle ortaya çıktığı ifade ediliyor. Ayrıca, Muğla ve aday sıkıntısı yaşanan Antalya’nın adaylarının da yakında açıklanması bekleniyor. Kulislerde, başkan Muhittin Böcek’in adaylığının açıklanabileceği konuşuluyor.

İstanbul Teşvikiye Camisi’nde düzenlenen cenaze töreninde, Aysel Öymen için taziyeleri Altan Öymen ile çocukları Murat ve Aslı Öymen kabul etti. Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çok sayıda eski ve yeni CHP milletvekili, ilçe belediye başkanları, siyasetçiler ve partililer katıldı. Özel ve Kılıçdaroğlu, Aysel Öymen’in tabutunu da taşıdı. Cenaze töreninin ardından Aysel Öymen, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi.

Cenaze namazı öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu ile kısa bir süre görüşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Önceki dönem genel başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na da hal hatır sorduk, selamlaştık. ‘Eğer kalıyorsanız, vaktiniz varsa misafir etmek isterim’ dedim. Özel bir buluşma planladık bu akşam. Öyle vedalaştık, hal hatır sorduk. Kendisini iyi görmekten de mutlu oldum” dedi.