CHP Ankara İl Başkanlığı’nda Gerçekleşen Kongrede Örsan Öymen Genel Başkan Adayı Olarak Seçildi

Genel merkezciler Ankara’yı kazandı

CHP’nin Ankara İl Başkanlığı, dün 38. Olağan Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen kongreye, parti yönetimi yanı sıra genel başkan adayı Örsan Öymen, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve birçok milletvekili katıldı.

Kongre, mevcut İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı’nın açılış konuşmasıyla başladı ve Divan Başkanlığı seçimi yapıldı. Divan Başkanlığı’na oybirliğiyle CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç seçildi. Ankara’da 619 delegenin bulunduğu kurultayda, genel merkezin adayı olan parti okulu yöneticilerinden Ümit Erkol ve değişimcilerin adayı olan eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sercan Çığgın yarıştı. Kurultayda Erkol, 340 oy alarak seçildi ve Çığgın 241 oyda kaldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tarafsız tutumuyla bilinen bir isim olarak ilk defa bir kurultayda yer aldı ve oy kullandı. Yavaş, Erkol’un delegasyon listesinde yer aldı.

Kurultayda, değişimcilerin adayı Özgür Özel yer almadı. Genel Başkan adayı Örsan K. Öymen ise katılırken, eski Teşkilat Başkanı ve kurultay sürecinde genel merkezin önemli isimlerinden biri olan Oğuz Kaan Salıcı, İYİ Parti’den gelen açıklamalara eski Romalılar üzerinden örnekle yanıt vererek dikkatleri üzerine çekti. Eleştirilen ittifak konusunda Salıcı, “Romalıların bir deyimi var ‘vae victis’ (yazıklar olsun yenilene). Galya orduları MÖ 390’da Roma’ya saldırıyor. Şehri yağmalamamak için size fidye vereceğiz diyorlar. Galya kralı Brennus, yağmalamaya karşılık ‘bana 329 kilo altın ödeyeceksiniz’ diyor. Galya kralı tartıya baktığında yeterli altın olduğunu görüyor ve kendi kılıcını da tartıya koyuyor. Romalılar o gün ‘vay kaybedenin haline’ diyor. 4-5 ay önce seçim döneminde ‘sağdan milliyetçi kesimden, dindarlardan da bize oy geliyor, müthiş bir siyasi mühendislik’ diyen arkadaşlar bugün başka bir dille konuşuyorlar. Eleştiriyi inkarcılığa dönmek yerine, hataları kabul etmek önemlidir. Bazı CHP’li olmayan siyasetçiler ittifak istemiyor, bu yanlış diyerek konuşuyorlar. Ancak bu kişiler, eğer seçimi kazansaydık Hazine Bakanlığı için adaydılar. Bugün ise ‘büyük hatalar yaptık’ diyorlar. İşte o zaman gene Romalıların dediği gibi ‘vay kaybedenin haline’ diyoruz.” şeklinde konuştu.