CHP Ankara’da Büyük Başarı Elde Etti: Seçim Sonuçları Analizi

Yerel Seçim Sonuçları 2024 | Başkent ikinci kez ‘Mansur Başkan’ dedi

CHP, Ankara’da Büyük Başarı Kazandı

2019 seçimlerinde CHP’ye geçen başkent Ankara, bu seçimde de CHP’nin adayı Mansur Yavaş’ın liderliğinde “Devam” dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Mansur Yavaş, seçimi 25 puan farkla kazanarak büyük bir zafer elde etti. Cumhur İttifakı’nın adayı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ise aldığı oy oranıyla geride kaldı.

AK Parti ve MHP, belediye meclis üyeliğinde çoğunluğunu kaybederken, AK Parti’nin Ankara’da mevcut başkanını değiştirdiği Altındağ’ı yeniden kazandığı görüldü. Ankara’da AK Parti, Akyurt, Bala, Çubuk, Evren, Kızılcahamam, Pursaklar ve Sincan ilçelerinde de zafer elde etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim sonrası yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Çalışmalarımıza inanan, bizlere güvenen ve her zaman yanımızda olan partimizin yönetim kademesinden tüm gönüllülerimize kadar herkese teşekkür ediyorum. Ankara halkının adil yönetim anlayışı için fedakarlıkta bulunan herkese minnettarım.”

Keçiören’de CHP’nin adayı Mesut Özarslan’ın seçimi kazanması, beklenmeyen bir sonuç olarak karşımıza çıktı. Çamlıdere’de ise bağımsız aday Adem Ceylan’ın belediye başkanlığı kazanması dikkat çekti. Eskişehir’de CHP’nin adayı Ayşe Ünlüce, AK Parti’nin adayı Nebi Hatipoğlu’nu geride bırakarak seçimi kazandı.

Konya’da AK Parti’nin oy oranında azalma görülmesine rağmen Uğur İbrahim Altay’ın büyükşehirde zafer kazanması dikkat çekerken, ilçelerde CHP’nin başarılı olması dikkat çekti. Yozgat’ta ise değişim yaşandı ve daha önce AK Parti’den Yozgat belediye başkanlığı yapan Kazım Arslan, bu seçimlerde Yeniden Refah Partisi’nden aday olarak seçimi kazandı.