CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Değişim Tartışmaları ve Genel Başkanlık Adayı Ekrem İmamoğlu Hakkında Konuştu

İmamoğlu yorumu: CHP kimseye altın tabakta genel başkanlık sunmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP içindeki değişim tartışmalarını ve kurultay sürecini değerlendirirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun genel başkan adaylığı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, CHP’nin genel başkanını kurultaylarında seçtiğini ve hiç kimsenin altın tabak içinde genel başkanlık sunulmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, yaş yerine birikim, çalışkanlık ve halkla ilişkiler gibi faktörlere bakıldığını ve Ekrem İmamoğlu dahil her CHP’linin genel başkan adayı olabileceğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, değişim tartışmalarını kişiler üzerinden sürdürmenin doğru olmadığını ifade ederek, değişimin felsefesi ve amacının daha önemli olduğunu belirtti. Değişimlerin kurumları daha iyiye götürmeyebileceğini hatta geriye düşürebileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP’nin genel başkanının da değişebileceğini ve değişime karşı olmanın kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, demokrasinin güçlenmesine yol açan ileriye dönük değişimlere odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi barıştırmayı temel hedefi olarak belirtti ve koltuk hırsının kendisinde olmadığını ifade etti. CHP’nin şu anda kaptanı olduğunu ve görevinin CHP’yi güvenli bir limana götürmek olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP’yi iç deniz gemisi olmaktan çıkaracağını ve tartışmalarla uzak tutacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, CHP’nin Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana karşılaştığı zorlukları yenmeyi başardığını vurguladı.

HDP’ye karşı politikalarını da açıklayan Kılıçdaroğlu, Yeşil Sol Parti’yi demokrasiye inanan ve saygı duydukları bir parti olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu, çıkaracakları ve aday gösterecekleri kişilerle her kesimin oyunu almayı hedeflediklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu ayrıca İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını kınayarak, bu nefret suçuna ifade özgürlüğü adı altında sessiz kalmanın utanç verici olduğunu belirtti ve bu saldırıyı kınadığını dile getirdi.