“CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’da Deprem Bölgesini Ziyaret Etti ve Sorunları Gündeme Getirdi”

"Hatay artık benim şahsi meselem"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Hatay’da deprem bölgesini ziyaret etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte yapılan bir dizi toplantı ve ziyaretlerde bulundu. Özellikle Hatay’da en fazla yıkımın olduğunu vurgulayan Özel, şu şekilde konuştu: “Hatay’da çok büyük sorunlar var. Söz verdikleri gibi evlerin 1 yılda tamamlanması beklenmiyor ama durum Hatay için kötü. 275 bin konut yapılması gerekiyor ancak bunun sadece 33 bini ihale edildi ve inşaatına başlanan konutlar bu sayıdan çok daha az. Yani, ihale edilen konutların tamamlanması bile mümkün değil. Ama diyelim ki tamamlandı, 1 yıl sonra Hatay’ın 10 kişisinden 9’u yine sokakta kalacak. ‘Konteyner kentlerde kalınıyor’ deniyor, ancak konteynerlerin birçok sorunu var. İnsanlar kendi imkanlarıyla onarım yapmaya çalışıyor, bazıları da çadır alıp mahallelerde konaklamaya başlıyor. Mahallelerdeki çadırlar konteyner istiyor ancak konteyner yardımı yapılmıyor. Başvuru yapılınca yardım kesiliyor. Yani Hatay’da sorunlar çok fazla. İl başkanımız, ilçe başkanlarımız Hatay’ın unutulduğunu, gündemden düştüğünü söyledi. Bu yüzden Hatay’ı gündemde tutmamız gerekiyor.”

Hatay’ı gündemde tutmaya yönelik olarak Özel, şunları söyledi: “Bu partinin 1. Genel Başkanı Hatay sevdalısı olduğunu belirterek, ‘Hatay benim şahsi meselemdir.’ demiş. Ben de şu anda görevdeki genel başkan olarak şunu söylüyorum: ‘Bundan sonra Hatay benim şahsi meselemdir.’ Hatay’ı Türkiye gündeminden düşürmelerine izin vermeyeceğim. Milletvekillerimizi, genel başkan yardımcılarımızı, parti meclisi üyelerimizi Hatay’a göndereceğiz. Hatay için gereken her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Deprem konutlarını takip edeceğiz. Önemli olan hızlı bir şekilde yapmaları ancak sağlam zeminlere yapmalarıdır. Verilen sözlerin tutulması gerekmektedir. Seçime kadar idare edip seçimden sonra bu işin arkasından çekilmemeleri için bu işin takipçisi olacağız.”

CHP lideri Özel, depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarını da ziyaret etti. Özel, Hatay’da 60 doktor ve 600’den fazla sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini ve 5 doktorun da kayıp olduğunu belirtti. Özel, “Bunları gölge kabinemizdeki doktorumuz Zeliha Hanım çok yakından takip edecek. İlk talimatım, Hatay’daki sağlık sorunlarını incelemek üzere hekim milletvekillerimizden bir heyet oluşturması olacak. Gelecekler, burada çalışacaklar ve Hatay’a özgü bir raporu hızla yaparak hem Sağlık Bakanına sunacaklar hem de tüm Türkiye kamuoyuyla paylaşacaklar. Eğitimle ilgili sorunları, okullar ve öğrencilerin sorunlarını biliyorum. Atanmayan öğretmenlerin durumunu, özel okul öğretmenlerinin işsizlik sorunlarını biliyorum. Bu konuları tek tek çalıştım, notlarımı aldım. Hatay bundan sonra benim şahsi meselemdir.” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu da CHP Genel Başkanı Özel’in göreve seçildikten sonra ilk ziyaretini Hatay’a gerçekleştirdiğini belirterek, “Genel Başkanımız Özgür Özel’e teşekkür ediyorum ve üstün başarılar diliyorum. Hatay’ın hiçbir anını gözardı etmeyeceğiz.” diye konuştu. Özel ve İmamoğlu daha sonra Dörtyol CHP İlçe Başkanlığı’na giderek halkla bir araya geldiler.