CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’da Depremin Yıl Dönümünde Anma Törenine Katıldı ve Konut Sorununu Gündeme Taşıdı

Özel: Dirençli kentler kurmalıyız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’da düzenlenen anma törenlerine katıldıktan sonra Gaziantep’e geçti. İslahiye ilçesindeki konteyner kenti ziyaretinde depremde hayatını kaybedenlerin aileleriyle bir araya gelerek dua etti ve baş sağlığı dileklerini iletti. Özel, bu acıyı bir daha yaşamamak adına tüm tedbirleri almanın ve dayanıklı şehirler yaratmanın görevimiz olduğunu söyledi. Bu konuda tüm siyasi partilerin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Sonrasında Nurdağı ilçesine geçen Özgür Özel, konteyner kenti ziyaret ederken hükümete konut sorunuyla ilgili eleştirilerde bulundu. Bir yılın ardından sorunların hala çözülmediğini ve verilen sözlerin tutulmadığını ifade etti. Hataylılara hizmetin sadece iktidar partisine bağlı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı’na ve AK Parti’ye yönelik eleştirilerde bulundu. Hatay ile Nurdağı arasında değişen bir şey olmadığını ve konutların hala bitmediğini belirtti.

Ekrem İmamoğlu ise Hatay Kırıkhan’da İBB KİPTAŞ tarafından yeniden inşa edilen bir lisenin temel atma töreninde konuştu. “6 Şubat’tan en fazla ders çıkarması gerekenler siyasetçiler ve yöneticilerdir. Siyasetin amacı, herkesin sağlığını, güvenliğini ve mutluluğunu sağlamaktır” dedi.

Bu arada, Hatay’da gerçekleşen anma töreninde protestolara maruz kalan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise CHP içerisinde tartışmalara neden oldu. Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, protestoların sonuçlarının değerlendirileceğini söylerken, Özel’e yakın isimlerden Veli Ağbaba da “Parti bir karar verecektir” dedi. Savaş’ın yerine eski Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in teklif edildiği iddiaları da ortaya atıldı. Ancak Şahin, kendisine herhangi bir teklif gelmediğini ve gelirse de kabul etmeyeceğini belirtti.

6 Şubat depremlerinde yaşamını yitirenler için düzenlenen anma törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş katıldı.