CHP Genel Başkanı Özgür Özel: İttifak Zemini ve Belediye Başarımız Üzerine

Özel’den Akşener yorumu: İttifak yapmazsa saygı duyarız



CHP Genel Başkanı Özgür Özel İYİ Parti İle İttifak Konusunu Değerlendirdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti milletvekilleriyle gerçekleştirilen iki günlük kampta İYİ Parti ile olası bir ittifakı ele aldı. Özel bu konuşmasında, İYİ Parti lideri Meral Akşener ile yapılan görüşmeyi ve Genel İdare Kurulu’nun bu konuda vereceği kararı hatırlatarak, iki parti arasında bir ittifakın güçlü bir muhalefeti destekleyeceği ve olası bir işbirliğinin tarafların beklentilerini yerine getireceğini ifade etti.

Özel bu konuşmasında, “Bu kararı yeniden gözden geçirmek için pazartesi günkü GİK toplantısını işaret ettiler. Bir kez daha söylüyoruz, partilerin seçilmiş yetkili organlarının alacakları kararlar kendileri ile ilgilidir. O kararlara son derece saygılıyız. Her iki sonuç çıkması durumunda da saygımızı ve nezaketli ilişkimizi sürdüreceğiz. İyi bir karar, işbirliğinden yana bir karar çıkmasını ben CHP Genel Başkanı olarak temenni ederim. Ancak aksi durumu da fevkalâde anlayış ile karşılayacağımızı ifade etmek isterim.” vurgusunda bulundu.

Özgür Özel’In Konuşmalarında Kira Desteği Ve Ankette Başarı

CHP genel başkanı, yoğun kira artışlarını değerlendirerek, devletin belirli illerde görev yapacak personellere yardım etmeli ve yeni konut projeleriyle bu durumu çözümlemeye çalışmalı olduğunu ifade etti.

Özel, “İstanbul, İzmir, Muğla, Antalya gibi kiraların çok yüksek olduğu yerlere tayin edilen memurlara devlet, dişe dokunur kira desteği vermelidir. Yeni konut stokları üretilmeli, bu düzlemden Türkiye bir an önce kurtarılmalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşılığında, CHP’li belediyelere olan nezaket ve saygı konusunu irdelerken, CHP’li belediyelerin oldukça başarılı ve halkın tercihini güçlendirdiğini belirtti. CHP’nin belediye sayısını her zaman arttıracağını ve bu durumun partinin moralini yükselteceğini sözlerine ekledi.

Özel, “2017 yılında Erdoğan ‘Biz bu şehrin kıymetini bilemedik, biz bu şehre ihanet ettik, ben de bundan sorumluyum’ demişti. Erdoğan’a şunu söylüyoruz, bizim belediye başkanlarımız arasında şehrine ihanet eden yok, hizmet edenler var. Yaptırdığımız anketler, CHP’li belediyelerin sadece kendi bölgelerinde değil yardıma koştukları her yerde çok önemli işler yaptığını ve milletin gönlünde tuttukları yeri gösteriyor. CHP’nin belediye sayısını arttıracağımıza inanıyoruz. Beş yıl önceki belediyelerimizi aynen korursak, üstüne yeni belediyeler alırsak, oyumuzu arttırırsak, moralimizi yükseltirsek Türkiye’de psikolojik iktidar bir kez daha bize geçecektir.” dedi.