CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yeni MYK Listesini Açıkladı ve İtirazlarla Karşılaştı

Özel ‘A Takımı’nı seçti... Kurmaylarıyla Ata’nın huzurunda

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeni MYK listesini açıklamak için düzenlenen basın toplantısı önemli bir gecikmeyle başladı. Toplantı, 15.00 olarak duyurulan saatte değil, yaklaşık olarak saat 17.00 civarında başladı. Kulislere göre, PM’de bazı isimlere itirazlar olduğu konuşuldu.

Gelen bilgilere göre, Ensar Aytekin’in itirazın merkezinde olduğu ve ayrıca son dakikada bazı görev değişikliklerinin yapıldığı belirtiliyor. Özel, basın toplantısında “MYK listemizle ilgili sunumu yaptım, eleştirileri dinledim ve sonuçta ortak bir akılla birkaç küçük değişiklik yaptık” dedi.

Özel, 46 olan yaş ortalamasını açıkladığı 24 kişilik MYK listesini “idari görevler” ve “gölge kabine” olmak üzere iki bölümde düzenledi. “İdari görevli” MYK üyeleri şunlardan oluşuyor: Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Yurtdışı Örgütlenmesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tüm.

Ayrıca Özel, MYK’da yer verdiği aşağıdaki isimleri “gölge kabine” olarak atadı: Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Selin Sayek Böke, Milli Savunmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Hazine Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, İçişleri Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Çevre Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalay, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, Kültür Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, Ticaret Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Sanayi ve Teknoloji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Ulaştırma ve Altyapı Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu.

Yeni “A takımı” listesindeki isimlerle ilgili kulislere göre, Yücel, Aytekin, Bulut, Bakan, Gökçen, Çiftçi, Karasu gibi isimler, Özel’e yakın kişiler arasında yer alıyor. Yavuzyılmaz ise, kurultayda yarışan iki listenin dışından PM’ye girmişken, Oğuz Kaan Salıcı’nın listesinden PM’ye giren Nazlıaka, Tüm ve Yardımcı da yeni MYK’da yer aldı.

Özel, Anıtkabir Komutanı Albay Yaşar Karaoğlu’nu ziyaretin ardından çiçek takdim etti. Çıkışta vatandaşlarla da anı fotoğrafı çektirdi.

38. Olağan Kurultay’da seçilen Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine ulaştı. Özel, çelengi koyduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu. Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Özel, deftere şunları yazdı: “Aziz Atatürk, Sayın Genel Başkanımız, 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlediğimiz 38. Olağan Kurultayımızda yer alan Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerimizle birlikte sizin huzurunuzdayız. Cumhuriyetimizin 100. yılında, kurduğunuz ve bize emanet ettiğiniz partimizi iktidar yapamamanın mahcubiyeti içerisindeyiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, partimizi iktidar yapma görevini yerine getireceğiz ve ardından bize bıraktığınız diğer büyük eser olan Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine taşıyacağız. İkinci yüzyılda, tüm vatandaşlarımızın daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için tam demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliklerini savunmak ve güçlendirmek için kararlılıkla mücadele edeceğiz.”