“CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Birlik Vurgusu”

Özel: Kimseyi pişman etmeyeceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Parti İçi Birliği Vurguladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis grup konuşmasında İstanbul, Ankara ve Antalya Büyükşehir Başkanları’na “Partinin sancak gemisi” ifadesiyle selamlama yaparak İzmir Büyükşehir Başkanı’na teşekkür etti. Özel, seçim sonrası ilk Meclis grup konuşmasında şunları söyledi:

“İleride bunun kitabını yazmayı düşünürüz; CHP olarak bize oy veren hiç kimseyi pişman etmeyeceğimize buradan söz veriyoruz. Şimdi nüfusun yüzde 65’ine, ekonominin yüzde 80’ine hizmet etme yükümlülüğümüz var. Grubumuzda perşembe günü, Parti Meclisimizde cuma günü, il başkanlarımızla cumartesi günü ve Türkiye’den seçilen tüm belediye başkanlarımız ve il başkanlarımızla cumartesi ve pazar günü bir araya gelerek bu tarihi sorumluluğun yükünü nasıl taşıyacağımızı, bize oy veren hiç kimseyi nasıl pişman etmeyeceğimizi, Cumhuriyet’in ikinci yüz yılının ilk seçimlerinde birinci parti çıkan partimizi, Cumhuriyet’in ikinci yüz yılının ilk genel seçimlerinde nasıl iktidar yapacağımızı konuşmaya, çalışmaya başlıyoruz.”

Özel ayrıca “Bu parti baba ocağıdır. Babaevinin tapusu ne bendedir ne benden önceki genel başkanlardadır; baba evinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” diyerek birlik vurgusu yaptı.

Yurtdışında Türkiye Partisiyiz

İsrail ile İran arasındaki gerilimi endişeyle takip ettiklerini belirten Özel, “CHP ülke içi siyasette şimdilik ana muhalefet partisidir, ancak yurtdışında Türkiye’nin partisidir. Bunu herkes böyle bilsin. Bu çerçevede barış, huzur ve istikrarın sağlanmasının tek geçerli yolunun 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması ve tanınmasına yönelik olan inancımızı bir kez daha ifade etmek isterim” dedi.

Kazaya İç Denetim

Özel, Antalya’daki teleferik kazasıyla ilgili olarak “Adli soruşturmayı takip ediyor, kendi iç denetim mekanizmalarımızı da işletiyoruz. Adaletin tecelli edeceği yer şüphesiz hukuktur. Ancak bugün Antalya’da büyük bir hukuksuzluk, büyük bir kanunsuzluk ve büyük bir vicdansızlıkla karşı karşıyayız. Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz’ün hiçbir kusuru günahı olmadığı halde tutuklanması. Allah’tan korksunlar” dedi.

Özel’in konuşması sırasında duygulandığı ve gözlerinin yaşardığı görüldü.

Sosyal Medya Tahminleri

CHP Lideri Özgür Özel’in yeni imajıyla ilgili sosyal medyada çıkan yorumlara ilişkin, yakın çevresi estetik müdahale yapılmadığını belirtti. Özel’in partisinin grup toplantısına yeni imajıyla katıldığı belirtildi.

Özel’in saçlarının hibrit bakım tekniği ve özenli bir şekilde boyandığı, yeni imajının dikkatleri üzerine çektiği belirtildi.