CHP Hatay Seçim İtirazları YSK Tarafından Reddedildi, AK Parti’nin Zaferi Kesinleşti

YSK son noktayı koydu: Hatay AK Parti’de



CHP Hatay’da Seçim İtirazlarını YSK Reddetti

CHP’nin Hatay Seçim İtirazları YSK Tarafından Reddedildi

Geçtiğimiz seçimlerde deprem nedeniyle yaşamını yitiren 3 bin 389 seçmen adına oy kullanıldığı iddiasına ilişkin CHP’nin yaptığı itirazları değerlendiren YSK, seçimin iptal talebini reddetti. Bu kararın ardından AK Parti adayı Mehmet Öntürk’ün başkanlığı kesinleşti.

CHP’nin itirazı üzerine YSK, Yozgat Boğazlıyan ve Aydın İncirliova’da seçimlerin yenilenmesi talebini reddederken, AK Parti’nin Ardahan ve Iğdır’da seçimlerin yenilenmesi talebi ile Bitlis Tatvan, Aydın Koçarlı, Nevşehir Merkez ve Isparta’da oyların yeniden sayılması talebini de reddetti. Ayrıca MHP’nin Kırşehir Mucur ve Çorum Bayat’ta oyların yeniden sayılması talebi de reddedildi.

Diğer yandan Yeniden Refah Partisi’nin Iğdır Aralık ve Şanlıurfa Eyyübiye’de seçimlerin yenilenmesi talebi ile DEM Parti’nin Ağrı Hamur’da oyların yeniden sayılması talebi de YSK tarafından reddedildi.

Erdoğan’dan Hatay Yorumu

Hatay’da bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay için şunları söyledi: “Biz zaten inanmıştık ve artık Hatay’ın bu karanlık günlerini geride bırakmanın huzuru içerisindeyiz. Bundan sonraki süreçte gerek Cumhurbaşkanı olarak şahsım, gerek kabinem, gerekse Cumhur İttifakı olarak inşallah Hatay’a olan hizmetlerimizi çok daha kararlı bir şekilde arttıracağız, geliştireceğiz ve geçmişte nasıl Hatay’a hizmetler vermişsek, bu hizmetleri bundan sonra da devam ettireceğiz.” (ANKARA)