CHP İçindeki Sorunlar: Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den Çarpıcı Açıklamalar

Büyükerşen’den 25 yıllık eleştiri

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, önemli bir konuşma gerçekleştirdi ve şunları söyledi: “Benim gençlik yıllarımda ve gazetecilik kariyerimde, CHP’de geçirdiğim zamanın büyük bir bölümüne ev sahipliği yapardı. Orada bir araya gelir, siyasi tartışmalar yapardık. Bir araya geldiklerinde hepsi iyi arkadaş olur, Atatürk ideallerine sadık kalırlar ve partinin seçimlerde başarı elde etmesi için yapılacak işleri konuşurlardı. Ancak iki kişi bir araya gelince, gözlemledim ki ayrılıklara, uyumsuzluklara, kıskançlıklara, iftiralara ve birbirlerine zarar vermeye yönelik davranışlara eğilim gösteriyorlardı. Ne yazık ki günümüz siyasetinde de bu durum daha da kötüleşmiş durumda. CHP’nin önemli bir hastalığı, sanki bir virüs veya mikrop gibi siyasetle ilgilenen insanlar arasında maalesef varlığını sürdürmektedir. Cesaretle ve çekinmeden bunu söylüyorum.”

HTML formatındaki bu haber metni şu şekilde düzenlendi:

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP İçindeki Sorunları Açıkladı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, önemli bir konuşma gerçekleştirdi ve partinin içindeki sorunları cesaretle dile getirdi. Gençlik yıllarında ve gazetecilik kariyerinde CHP’de geçirdiği zamanın büyük bir bölümüne tanıklık ettiğini belirten Büyükerşen, siyasi tartışmalar ve toplantılarda gözlemlediği negatif eğilimleri aktardı.

“Bir araya gelirler siyasi tartışmalar olurdu. Bir araya geldiklerinde hepsi çok iyi ahbap, hepsi Atatürk idealleri, partinin seçimlerde kazanması için yapılacak işleri konuşurlar. Fakat iki kişi yan yana gelince gidenlerin dedikodusunu yaparlar.” şeklinde konuşan Büyükerşen, partideki geçimsizlik, anlaşmazlık, kıskançlık gibi olumsuz davranışların, siyasette daha da yaygın hale gelmiş durumda olduğunu vurguladı.

Büyükerşen ayrıca CHP’nin büyük hastalıklarından biri olarak nitelendirdiği bu durumu cesaretle dile getirdiğini ve bunun toplumda değiştirilmesi gereken bir durum olduğunu belirtti. “CHP’nin büyük hastalıklarından biri, adeta bir virüs, mikrop gibi siyasetle uğraşan insanlar arasında ne yazık ki var. Bunu cesaretle hiç çekinmeden söylüyorum.” şeklinde konuştu.