CHP İstanbul Kongresinde Özgür Çelik, İl Başkanı Seçildi

Son dakika! Özgür Çelik, CHP İstanbul İl Başkanı seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan İstanbul Kongresi, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrede, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat arasında yapılan yarışta 32 oy farkla Özgür Çelik, 342 oy alarak CHP İstanbul İl Başkanı oldu.

Özgür Çelik, sonuçların açıklanmasının ardından destekçilerine teşekkür ederek bir konuşma yaptı. Çelik, “Cumhuriyet Halk Partisi kongrelerinde bir kaybeden olmaz. Biz buradan birlikte çıkacağız, demokratik bir Türkiye mücadelesi vereceğiz” dedi. Parti içinde demokrasinin yaşatılması gerektiğini belirten Çelik, “Parti içi demokrasiyi yaşatmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kongrede CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren’in konuşması sırasında bazı katılımcılar tarafından yuhalanması üzerine salonda arbede çıktı.

Kongre sonrasında dışarı çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eleştirilere maruz kalan Cemal Canpolat’a tepki gösterdi. İmamoğlu, “Bu neydi ya? Ayıp ya, rezil olduk. Türkiye izliyor bizi” diyerek tepkisini dile getirdi.

İmamoğlu daha sonra partililerle sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Konuşmasında, “Çok çirkinleştiler, çok yalan konuştular. O yalanlarda boğulsunlar ama biz tertemiziz” şeklinde konuştu.

İmamoğlu’nun konuşması sırasında ise “Halkın Umudu Kılıçdaroğlu” sloganları sık sık atıldı. İmamoğlu, yenilenme ve güçlenme için çalışacaklarını vurgulayarak, CHP’nin tarihi rolünü hatırlatarak oynadığımız önemli bir görev olduğunu belirtti.