CHP, İYİ Parti Tartışmalarını Arka Planda Tutarak İktidarla Mücadeleye Odaklanıyor

Herkese barış ilan ediyoruz

CHP’nin MYK ve PM toplantılarında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “savaş hali” çıkışı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı eleştiren sözleri tartışma konusu oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu tartışmalara ilişkin, “İYİ Parti’nin tartışmalarına taraf olmamız mümkün değil. Biz muhalefet partileriyle tartışmayız. Amacımız iktidarla mücadele etmek” diye konuştu.

Özgür Özel, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde katıldığı bir programda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aynı gün Nevşehir’de program yapıyor olmasından bahsedildiğinde, muhalefetle kavga etmeye niyetleri olmadığını ve barışın başkenti olarak muhalefete ve tüm parti üyelerine barış mesajı verdiklerini söyledi.

Özel, konuşmasının devamında Filistin’e gitmeyi planladığını ve Filistin Devleti’yle dayanışma içinde olmayı ve dünyanın dikkatini bu konuya çekmeyi amaçladığını belirtti. Ayrıca, cesareti olan liderlerin kendisiyle birlikte Filistin’de olabileceğini dile getirdi.

CHP’nin 126 belediye başkan adayını daha açıkladığı Akşam, Aydın, Adana ve Mersin adaylarının PM’de kararlaştırılması bekleniyor. Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Mersin’de Vahap Seçer ve Adana’da Zeydan Karalar’ın adaylıkları güçlü ihtimaller arasında yer alırken, Adana’da belediyeye yönelik rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma suçlamalarıyla ilgili operasyonun sonuçlarının beklenmesi gerektiği değerlendiriliyor.

İzmir ve Antalya gibi birçok adayın yarıştığı illerde aday açıklamalarının yeni yıla kadar beklemesi konuşuluyor. Eskişehir ve Hatay illerinin de yeni yıldan önce adaylarının açıklanması için çalışmalar yapıldığı ifade ediliyor. Tekirdağ’da Candan Yüceer, Muğla’da ise hala aday arayışı sürüyor. Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen ve Hatay’da Lütfü Savaş’ın adaylıklarının kesin olduğu düşünülüyor.