CHP İzmir İl Kongresi’nde Liste Krizi: İkili Tercih Tartışması Gösterge Yumruklaşmaya Dönüştü

CHP İzmir İl Kongresi’nde liste kavgası

CHP İzmir İl Başkanlığı, yeni yönetimi belirlemek amacıyla dün Gaziemir Fuar İzmir C Hol’de oy kullanma işlemi gerçekleştirdi. 38’inci Olağan İzmir İl Kongresi’nde, liste tercihi konusunda bir kriz yaşandı. Çarşaf liste isteyenler ve blok liste isteyenler arasında gerginlik yaşandı.

Konuşmaların ardından, divan tarafından blok liste önerisi sunuldu. Seçimlerin çarşaf liste ile yapılmasını isteyenler, bu öneriye karşı çıkınca kongre salonunda tartışmalar başladı. Bir grup, slogan atarak kürsüye doğru ilerledi. Kalabalık, içeride birbirleriyle itişerek yürümeye devam etti. Gerginlik arttıkça çarşaf liste ve blok liste tercihinde ısrar edenler arasında yumruklaşma yaşandı. Arbedede, protokol üyelerinin oturduğu cam sehpalar kırıldı ve sandalyeler devrildi. Bu sırada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu polis eşliğinde zorlukla salondan çıkarıldı. Polis müdahalesiyle birlikte gerginlik sona erdi. Divan Başkanı Zeynel Emre, “Değerli arkadaşlar, bu olmamalı. Sakin olun. Bu CHP’ye yakışmaz. Lütfen yerinize oturun, sakinleşin” uyarısında bulundu. Uyarıların ardından kongreye 20 dakika ara verildi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlık için adaylığını açıkladığı konuşmasında, “Cumhuriyet’i yöneten büyük devrim mücadelesinde CHP’yi ayağa kaldırmak için babaevinden helallik almaya geldim” ifadelerini kullandı.